Ритмично е подхранването на дивеча във Варненско

7948
Ритмично е подхранването на дивеча във Варненско
Снимка: БГНЕС

Ритмично е подхранването на дивеча във Варненско, съобщи Агенция Фокус.

Всички дружини са заредени с фураж. Ловците използват всяко подобрение на времето за да зареждат хранилките на дивите животни. Яребиците и фазаните се подхранват с пшеница. Дивите свине се захранват с царевица. За храна на сърните. Ловните дружини приготвят бали с люцерна и други треви.

Обесиха чучело на Янукович във Варна

След 22:30 ч в четвъртък вечерта във Варна беше обесено чучело на президента на Украйна Виктор Янукович. Акцията пред украинското конс...

Колю Панайотов, председател на Ловно-рибарското сдружение във Варненско, подчерта, че ловците имат закалка и не са изненадани от зимата, дружините във Варненско са обезпечени във всяко отношение. „Приветстваме зимата, защото за нас това е ловен сезон”, каза Панайотов.

В зимните месеци е необходимо да се положат максимални усилия за подхранване на дивеча и осигуряване на безснежни места, особено за дребния дивеч. Разчистването на снега в районите с типични местообитания на фазана и яребицата е наложително, тъй като тези видове са най-уязвими при наличието на тежки зимни метеорологични условия и популацията им понася най-големи загуби в тази обстановка.

Изпълнителната агенция в качеството си на контролиращ орган призова всички, стопанисващи дивеча в България, да предприемат навременни и адекватни действия с цел опазването на местния дребен и едър дивеч в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com