Росица Янакиева: Нужни са законови промени, в момента не се знае кой какво контролира

17782
Росица Янакиева: Нужни са законови промени, в момента не се знае кой какво контролира
Снимка: БГНЕС

В Закона за водите има големи недомислици. Подобно е положението и в Закона за горите. В момента не се знае кой какво контролира. Това води до ситуции като тази в Мизия, Варна и тн., коментира в ефира на ТВ7 кметът на Перник и кандидат за депутат от листа на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) Росица Янакиева.

Тя обясни, че лесоустройствените планове или липсват, или са направени калпаво. Освен това вече 25 години държавата наблюдава как деретатата се запълват, за да може дадени населени места да бъдат разширени.

Страната се възстановява след наводненията

Отменихме бедственото положение в Гълъбово. Това заяви кметът на общината Николай Тонев за "Фокус". Той добави: "Решихме да не търсим п...

Кметът на Перник не приключи с критиките си до тук. Тя посочи, че канализационните системи на населените места вече 30 години не са пипани. Освен това, по думите на Янакиева, общините носят отговорност само за деретата в урбанизираните територии. Ами останалите, попита риторично тя.

От своя страна бившият евродепутат и сега член на ПП "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ) Слави Бинев коментира, че намесата на държавата трябва да е превантивна, а не последваща. Той добави, че помощта за пострадалите райони е трябвало да дойде веднага, а не 4-5 дни по-късно.

И двамата гости бяха категорични, че трябва да се върви към въвеждане на електронно правителство. По този повод Бинев коментира, че служителите на държавната администрация в момента са "големите изедници" за бизнеса.

 

БЧК призовава за спешна помощ за пострадалите от новите наводнения

Във връзка с изключително тежкото положение в много райони в България вследствие поройните дъждове и наводненията, БЧК спешно активира ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com