Руснаци пратиха Хитлер при Ванга

48881
Руснаци пратиха Хитлер при Ванга

12 игрални серии за живота на Ванга ще бъдат новият хит на руския канал ОРТ. След петгодишно забавяне снимките най-сетне са стартирали през август, съобщава "Российская газета", цитиран от Стандарт Нюз. Очаква се през септември снимачният екип да се пресели в Рупите, където ще тече основната част от работата му.

Един от въпросите, около който се върти сценарият на бъдещия сериал, е ходил ли е Хитлер при Ванга в Рупите.

Македония издига мемориален парк на Ванга

Македония ще издигне мемориален парк на пророчицата Ванга. Намерението на властите в Ново село е породено от 100-годишнината от рождени...

"Струва ми се, че това е мит. Но самата среща е описана толкова драматургически интересно, че решихме да запазим този епизод", разказва сценаристката Татяна Сотникова. Заедно със съпруга си Владимир двамата са работили над сценария на проекта. Негов режисьор пък е Сергей Борчуков.

Според мита Ванга отговорила на Хитлеровия въпрос: "Не пипай Русия". Именно този епизод в сценария обаче става причина една от поканените за ролята на Ванга актриси да откаже ролята. Става дума за Валентина Тализина, на която е трябвало да бъде поверено пресъздаването на Ванга в най-късните й години. Самата Тализина отказва с мотива, че в сериала има много измислици.

Екипът успява да спаси положението, като предлага на Елена Яковлева да се заеме с ролята на пророчицата както в ролята на зрялата, така и на възрастната Ванга. Актрисата става звезда с нашумелия сериал "Каменская" по романите на Александра Маринина, където играе следователката Анастасия Каменская. Общо 4 актриси ще се превъплътят в образа на пророчицата, тъй като сценарият обхваща периода още от ослепяването й като дете до последните й дни.

В манастирския комплекс "Ванга" в Рупите вече са готови да посрещнат екипа на руската телевизия ОРТ.

101 години от рождението на Ванга

Тази година се навършват 101 години от рождението на Ванга. Според близките й тя е родена на 31 януари 1911 година, но според данните н...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com