Ръководителят на АПИ е вреден за държавата, смята Румен Петков

18817
Ръководителят на АПИ е вреден за държавата, смята Румен Петков
Снимка: БГНЕС

Некадърието на ръководителя на АПИ е визитна картичка на правителството на Орешарски, след като за Орешарски е нормално ръководителят на ключовата агенция да бъде човек, който съсипва празничното настроение на хората и който ги кара да ругаят, меко казано, институциите, заяви Румен Петков пред Фокус.

Коментарът му е по повод организацията на движението в страната през празничните дни. „Аз проявих малко наивитет в петъчния и съботния ден като си мислих, че това е върхът на безсилието на г-н Чайков, ръководителя на АПИ, но всъщност неговият замах няма таван. Казах вече дали е въпрос на корупция, дали е въпрос на некадърие, дали и на двете – аз не мога да преценя, но този човек е вреден за държавата.”, каза още Петков.

Румен Петков към Орешарски: Защо не Ви е срам от това, което правите?

Колко партийни функционери без професионална подготовка /калинки/ е назначил Пламен Орешарски в бордове, този въпрос поставя Румен Петк...

„Той е вреден с неспособността си да създаде елементарна организация за движение по пътищата. Няма как да има нормален начин на възприятие на институциите от обикновения, нормалния гражданин. Това да съумееш да организираш две тапи на магистрала „Хемус”, за това действително трябва да си гений на некадърието и трябва да си човек, който е изтъкан от способност да създава проблеми т.е. в начина ти на мислене, в гените ти трябва да е заложена омраза към хората.”, допълни Петков.

По думите му, да възприемаш това, седейки в стола, с огромна заплата, е цинизъм, който на българския гражданин му идва в повече. „Българските граждани трябва да знаят, че не бива да се сърдят в случая на „Пътна полиция”, не е „Пътна полиция” виновна. Трябва да се сърдят на Чайков, на Агенция „Пътна инфраструктура” и трябва да се сърдят на Министъра на регионалното развитие. Това са 3 звена от една система, която в този си вид – под шапката на Пламен Орешарски, тормози българските граждани.”, каза още Петков и поясни, че всъщност дните за нормално придвижване бяха дните, в които хората се бяха установили на местата, които ще празнуват и в които нямаше придвижване.

„Като си представя сега какво ни очаква на 1 и на 6 май, ми се доплаква. Всички тези хора, които виждат това некадърие, трябва да го накажат на 25 май с активно участие в гласуването против БСП и ДПС, защото за да бъде нещо променено като организация и като отговорност, очевидно тези две партии трябва да върнат властта.”, каза още Румен Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com