Ръст на средната заплата във Варна

12047
Ръст на средната заплата във Варна
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Средната месечна заплата във Варненска област се е увеличила с 6% или с 46 лева през четвъртото тримесечие на 2013 г. спрямо третото. Стойността й е достигнала 817 лева при 828 лева за страната. По този показател регионът се нарежда на трето място след София, където се печелят средно по 1 138 лева и Враца, където средното заплащане е 825 лева. 

Най-голямо е увеличението на средната заплата във финансовите и застрахователни дейности и хотелиерството, и ресторантьорството, а най-голямо намаление се отчита в областта на недвижимите имоти и транспорта.

Будилник, който унищожава банкноти?

Умното устройство започва да нарязва банкноти, ако собственикът му не стане и не го изключи, което гарантира, че повече няма да закъсне...

 Най-високо заплащане са получавали занимаващите се с  финанси, застраховане, създаване на творчески продукти и добивна промишленост. Най-малко пари са прибирали административните служители и строителите, сочат данните на Териториалното статистическо бюро.

По предварителни данни работещите към края на декември 2013 г. са били 147.8 хиляди, като в  сравнение с края на септември броят им  намалява с 4.8% или със 7.4 хиляди, а спрямо края на декември 2012 г. с 1.0% или с 1.5 хиляди, информира varna.topnovini.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com