С идването на Плевнелиев, президентството пак е на върха

3233
С идването на Плевнелиев, президентството пак е на върха
Институцията си върна доверието на хората

Еврокомисарят Кристалина Георгиева е с най-висок рейтинг. Тя и Росен Плевнелиев са политиците, които качват малко доверие.

Останалите стоят горе-долу на постоянни нива. При премиера Бойко Борисов има известен спад, макар и в рамките на грешката. Но все пак явно, че отношението към решенията, които той взима, не е еднозначно, заяви в предаването "Преди всички" Юлий Павлов, директор на Центъра за анализ и маркетинг, който днес ще представи национално представително изследване за електоралните нагласи и доверието към институциите и политиците.

Гафът на Плевнелиев

Има един начин, по който западните лобисти наистина могат да помогнат на България - не като перат имиджа й, а като обучат политиците й ...

Както при рейтинга на министрите, така и при електоралните нагласи промените са учудващо малки за последните 2 месеца /от края на януари до края на март/, отчете социологът и добави, че има голяма стабилност в обществените нагласи.

При партиите също няма големи промени, посочи Павлов. „При ГЕРБ има известен спад, но той е съвсем малък. Останалите партии задържат нивата си от предишното изследване. Леко покачване се наблюдава при партията на Меглена Кунева”, коментира още Павлов.

С избирането на новия президент Росен Плевнелиев институцията отново си връща първото място по доверие. Традиционно правоохранителните органи, съдът и прокуратурата са с най-нисък рейтинг, сочи изследването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com