Сандов за АМ "Струма": Спасих пари, които щяха да идат за глоби

2067
Сандов за АМ "Струма": Спасих пари, които щяха да идат за глоби
Снимка: БГНЕС

Това беше етап от процедура, дълго време убеждавах МРРБ, че това е единственото възможно действие. Явно са се превърнали в една сервилна казионна организация – как може да благодарят на АПИ, че сложили знаци и осветителни тела при Кресненското дефиле? Така бившият екоминистър Борислав Сандов се обърна към Европейския център за транспортни политики по въпроса с АМ "Струма" и маршрута ѝ през Кресненското дефиле.

Говорим за едно голямо забавяне, защото АПИ и МРРБ не искат да се съобразят с екозаконодателството – трябва да се направят равностойни алтернативи и екологична оценка за Симитли - Кресна, заяви Сандов. Има пари за обезопасяване на трасе и осигуряване на технически алтернативи, това АПИ го казва. Пари няма да се губят, добави Сандов, потвърждавайки думите си пред Actualno.com: В мандата на кабинета "Петков" - какво стана с АМ "Струма"

Може да изберат тунела през Кресненското дефиле, може източният обход, но нямаме равностойна оценка, каза още бившият екоминистър. Гроздан Караджов искаше да се подпише договор с "Главболгарстрой" – имаше избран изпълнител, за да се гарантира минаване на трасето през Кресненското дефиле, а няма екооценка, твърди Сандов. Не може да предрешавате откъде ще минава трасето, преди да има екооценка, категоричен е той. Спасих парите, които иначе ще трябва да връщаме заради санкции за нарушено екозаконодателство, убеден е Сандов.

АПИ ще обжалва заповедта на Сандов, с която се спря АМ "Струма" през Кресненското дефиле

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще обжалва решенията на вече бившия министър на околната среда и водите Борислав Сандов от 1...

2008 година, когато почва строежът на АМ "Струма", е трябвало да има или тунел, или обход при Кресна. 2014-та ГЕРБ променят нещата откъде да мине трасето и сега сме тук, резюмира Сандов.

За ТЕЦ Брикел бившият екоминистър критикува съда, че смята, че е по-важно няколкостотин работници да имат работа, а не да има чист въздух за всички и то при решения на Европейския съд. Предстои обжалване на втора инстанция за ТЕЦ Брикел, доколкото знам, каза Сандов. Ако втората инстанция не се е произнесла до петък, 12 август, то ТЕЦ-ът трябва да спре работа, убеден е той. И добави, че е предложил ТЕЦ Брикел да бъде стратегически обект в енергийната ни система на база доклад на ЕСО.

За предстоящите избори Борислав Сандов е на мнение, че трябва да има по-голямо обединение, но е нормално и да има подготовка за самостоятелно явяване на избори.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com