Седмицата в абсурди (22 - 26 октомври)

5482
Седмицата в абсурди (22 - 26 октомври)
Снимка: Колаж Actualno.com

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 22 октомври

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ОТ ВиК ЛОМ: ПРИ АВАРИЯ В СТАРИЯ ВОДОПРОВОД, ГРАДЪТ ОСТАВА БЕЗ ВОДА 60 ДНИ

Всеки ден има авария по водопровода за Лом – само вчера имаше три, едвам приключваме с някой ремонт и ни викат за следващ. Той е направен през 1971 година – от тогава досега са възникнали толкова много каверни, че е невъзможно да се кърпи. По щастлива случайност има нов водопровод, затова възстановихме подаването на вода за 6 дни. Но ако стане авария в другата, старата част, 60 дни няма да можем да възстановим водоподаването. Това заяви ръководителят на ВиК Лом инж. Любен Филипов.

Коментар на Actualno.com: Ситуацията е обратна на "капка по капка - вир става". Метафорично обаче май хич не е обратна ...

ЗАМ.-ДИРЕКТОР НА ДАМТН: УДРЯТ НИ В КОЛИЧЕСТВОТО НА ГОРИВОТО

Удрят ни в количеството сипано гориво, това е. Така зам.-директорът на ДАМТН Иво Атанасов коментира "новия проблем" на пазара на горива в България – измамите с количеството, а не с качеството на бензина и дизела у нас.

Коментар на Actualno.com: Който дава всяка буза, го удрят

РАБОТОДАТЕЛИТЕ ЗАЩИТИХА СИМЕОНОВ ОТ МАЙКИТЕ, ДОМУСЧИЕВ ОБЯВИ СИНДИКАТИТЕ ЗА ВРЕДНИ

Не мисля, че оставката на г-н Симеонов е толкова съществена. Така коментира вицепремиерът Валери Симеонов горещата тема с изцепката му относно майките на децата с увреждания и думите му, че става въпрос за една група "кресливи жени". Не може улицата да диктува поведението на хората, в парламента и Министерския съвет се влиза с избори, другото е хунта, заявиха от АОРБ, като видяха в Симеонов "четвърти-пети министър", който може да си тръгне, а "работи добре".

Коментар на Actualno.com: Със същия успех можех да номинирам реакцията на Бойко Борисов, както и на "Атака" - христоматийни примери за наглост до безумие!

С МЕРКИТЕ ЗА БОРБА С РАДИКАЛИЗАЦИЯТА И ТЕРОРИЗМА СМЕ ДО ПОД КРИВАТА КРУША

Само 19 от общо 36 мерки за противодействие на радикализацията и тероризма са били изпълнени през 2017 година. Това показва доклада по Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма, който беше приет на заседанието на Министерския съвет от 17 октомври, 2019 година.

Коментар на Actualno.com: Друго си е да говорим, да говорим ...

Вторник, 23 октомври

КОНТРАПРОТЕСТ В ПОДКРЕПА НА СИМЕОНОВ, АГЕНЦИЯТА ЗА ДЕЦАТА ТРЯБВАЛО ДА СЕ САМОСЕЗИРА

Напълно очаквано за българската действителност, след бурната реакция срещу някой властимащ – в случая вицепремиера Валери Симеонов заради думите му към майките на деца с увреждания, че са кресливи жени и "съмнението му", че децата им са "уж болни", вече има обявен контрапротест на протеста на "Системата ни убива", който иска оставката на Симеонов.

Коментар на Actualno.com: Майтап, бе, Уили, Валери бързо го отмени!

ВЛАСТТА В РУСИЯ СЪВЕТВА ПЕНСИОНЕРИТЕ КАК ДА ОЦЕЛЯВАТ В СТИЛ "МАРИЯ ТЕРЕЗА"

Нещата в Русия съвсем не са розови и на прага на предстоящата зима обикновените хора се опитват да споделят притесненията си с управляващите. Последните обаче не се трогват от ниските пенсии на възрастните и раздават съвети - както го е правила съпругата на френския крал Луи XIV Мария-Тереза и чиито думи бедняците да ядат пасти, вместо хляб, се приписват на Мария-Антоанета, съпруга на Луи XVI.

Коментар на Actualno.com: Ама капитализмът е лош, лош!

Сряда, 24 октомври

ЗА ДВА МЕСЕЦА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ИЗХАРЧИ 2 МЛРД. ЛЕВА

"Към момента излишъкът е 2.5 млрд. лв., но ще бъде стопен до края на годината до 0.5% от БВП. За трета поредна година този излишък ще се формира заради планирани, но неосъществени капиталови разходи", заяви председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.

Коментар на Actualno.com: Пожари се гасят и с пари. Но и не се допускат с пари. Защо тогава у нас има пожари? Сигурно защото някой краде пари.

СЛЕД РАНЕН КОАЛИЦИОНЕН СЪВЕТ - ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЕ ИЗВИНИ НА МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ

Поднасям своите извинения, по никакъв начин не съм целял да обидя кого и да било. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов извънредно кратко обръщение от Министерския съвет, като уточни, че го прави "по искане на Коалиционния съвет".

Коментар на Actualno.com: Цитат от същия човек, час по-рано: "Ако бях се извинил, дали щяха да повярват, че е откровено?"

КАК ДЪРЖАВАТА НАСЪРЧАВА ИНВЕСТИЦИИТЕ - ЗАДЪЛЖАВА ЕРП-ТАТА ДА ОБЯСНЯВАТ "ПИСМЕНО И МОТИВИРАНО" ЗАЩО НЕ ПУСКАТ ТОК

Министерският съвет одобри отчет за напредъка в изпълнението на Плана за действие с мерки, които трябва да окуражат предприемачите – родни и чужди, да инвестират в българската икономика. Оказва се, че една от мерките касае пускането на ток. Съгласно отчета била одобрена законова поправка, според която операторът на дадена мрежа т.е. съответното ЕРП уведомява с "писмен мотивиран отказ" защо не може да пусне ток на някого, ако не може.

Коментар на Actualno.com: Следваща стъпка - държавата да задължи себе си да се гръмне!

ГРУЕВСКИ ОЩЕ НЕ Е В ЗАТВОРА, ЗАЩОТО МУ КАЗАЛИ ОФИЦИАЛНО КОГА ВЛИЗА

Бившият премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски потвърди, че е получил решението на съда по делото "Танк", но не и документ, указващ кога трябва да започне излежаване на наказанието. Припомняме, че то е 2 години затвор - заради това, че е повлиял по втория начин да бъде купен луксозен "Мерцедес" от държавата.

Коментар на Actualno.com: Българска му работа, отвсякъде!

НА МВР, ПРОКУРАТУРАТА И СЪДЪТ НЕ СА ИМ СТИГНАЛИ 22 ГОДИНИ ДА ХВАНАТ И ОСЪДЯТ КРАДЕЦ НА 3 КРАВИ

Става въпрос за кражба на крави от софийския кв. "Враждебна".

Коментар на Actualno.com: Какво ли се чудим, че 30 години не могат една държава да оправят ...

БИСЕР ПЕТКОВ НЕ ВИДЯ ПРОБЛЕМ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ДА РЪКОВОДИ СЪВЕТА ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Вицепремиерът Валери Симеонов ще ръководи Националния съвет за хората с увреждания. Това се предвижда в проектозакона за хората с увреждания. След заседанието на Комисията министърът на труда и социалната политика беше попитан от журналисти дали е адекватно Валери Симеонов да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Петков отговори, че това е нормално.

Коментар на Actualno.com: И д-р Менгеле управител на НЗОК!

Четвъртък, 25 октомври

ТРЪМП ЗАБРАВИ ДА РАЗПИШЕ УКАЗА ЗА ОПИОИДИТЕ, МЕЛАНИЯ ГО ПОДСЕТИ

"Благодаря ви, едно голямо благодаря на всички ви“, завърши своята реч държавният глава на САЩ, след което се обърна и тръгна към изхода, без дори да погледне стоящата отдясно маса с текста на указа.

Коментар на Actualno.com: Нищо чудно - главата си отдавна я е забравил ...

БЛИЗО МЕСЕЦ МВР НЕ Е ВЗЕЛО ЗАПИСИ ЗА ПОБОЙ ОТ РАСОВА ОМРАЗА ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ КАМЕРИ

Цял месец (29 септември до 25 октомври) не стига на МВР да се сдобие със записите от охранителните камери на сградата на самото Министерство на вътрешните работи, на ул. "6 септември" и "Ген Паренсов", за да бъдат разпознати футболни хулигани от агитката на "Левски", пребили чернокож чужденец.

Коментар на Actualno.com: Трудно е да се бориш с мързела, ей!

ДОГОВОРИХА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ГКПП КУЛАТА И КАЛОТИНА НА ТРИ ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ

Договори за реконструкция на граничните контролно-пропускателни пунктове Кулата (Петрич) и Калотина (Драгоман) подписа Агенция "Митници“. Общата им стойност е над 9 млн. лв. без ДДС при прогнозна 3 000 000 лв. без ДДС.

Коментар на Actualno.com: Честито!

ЧЕШКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ КЪМ ЖУРНАЛИСТИ: КАНЯ ГИ НА ВЕЧЕРЯ В КОНСУЛСТВОТО НА САУДИТСКА АРАБИЯ

Чешкият президент Милош Земан избра доста неудачен начин да се пошегува с журналистите, използвайки трагичния инцидент със саудитския журналист Джамал Хашоги, който бе убит в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 ноември тази година. "Много обичам журналистите и по всяка вероятност ще ги поканя на вечеря в консулството на Саудитска Арабия", заяви Земан.

Коментар на Actualno.com: А ние Ви каним в Освиенцим, г-н Земан!

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОСВОБОДИ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ОТ ВАЖЕН ПОСТ

Вицепремиерът Валери Симеонов, който отговаря за демографската политика в третото правителство на Бойко Борисов, вече няма да е председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет. Вместо него постът заема друг вицепремиер - Томислав Дончев.

Коментар на Actualno.com: Все е нещо - не е баш от точния пост, но ...

ЦЕЛИ 10 Г. "ЮЛЕН" НЕ Е ПЛАЩАЛА ЕКОТАКСА ЗА КОНЦЕСИЯТА В ПИРИН

В продължение на десет години - от 2005 до 2015 г., концесионерът на ски зоната над Банско - "Юлен" АД, не е плащал дължими такси по Закона за защитените територии. Това се разбира от решение на Окръжния съд в Благоевград, в който фирмата е осъдена да плати само част от дължимите такси, тъй като останалите са били погасени по давност.

Коментар на Actualno.com: Не е луд този, който яде баницата!

МО ЗАБЪРКА КАША С РЕМОНТА НА ПОРЕДНИТЕ ВЕКОВНИ РУСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ

Над 310 милиона лева ще струва ремонта на старите съветски щурмови бомбардировача Су-25 от българските ВВС. Въпреки че сумата не е одобрена от парламента, военното министерство вече е приело офертата на единствения допуснат меркалия да ремонтира 14-те самолета. Става въпрос за беларуския "Авиоремонтен завод 558". Щурмовите самолети Су-25 е възможно да бъдат ремонтирани, но не за 310 млн. лв с ДДС, каквото е внушението в публикациите, а за 41 млн. лв. без ДДС, казаха от МО. Напук на това "Дневник" публикува ценовото предложение на ремонтиращия беларуски Авиационен ремонтен завод "558" - 132 484 980 евро (без ДДС) или 311 млн. лева с ДДС, което е подписано от Каракачанов на 23 октомври - като решение за покана за преговори за сключване на договор.

Коментар на Actualno.com: Фър-фър, говорит Москва!

Петък, 26 октомври

МИГРАЦИОННИЯТ НАТИСК НАМАЛЯВА, НО НА ГРАНИЦАТА ХВАЩАТ ПО-МАЛКО УСПЕЛИ ДА Я МИНАТ

След пълното изграждане на оградата по границата с Турция има значително намаляване на миграционния натиск. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов по време на днешния парламентарен контрол. От думите му обаче стана ясно, че всъщност през тази година около стотина души повече са успели да пробият охраната ни точно при границата – 160 души са хванати на вход, докато през миналата година са били над 200.

Коментар на Actualno.com: Недокомплект в джоба, така стават тези работи!

ТИХОМЪЛКОМ ОСТАНА ЕДНА КРАЧКА ДО ТОВА ПРИ АРЕСТ НА ДЕТЕ РОДИТЕЛИТЕ ДА НЕ ЗНАЯТ 24 ЧАСА

На първо четене преминаха две много опасни промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), които дават широки правомощия на прокуратурата.

Коментар на Actualno.com: Почвайте да зубрите за Белене ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com