СЕМ ще мисли още дали да накаже БНТ заради Кошлуков

4042
СЕМ ще мисли още дали да накаже БНТ заради Кошлуков
Снимка: БГНЕС

Предстои Съветът за електронни медии (СЕМ) да вземе решение дали ще наложи санкция на БНТ заради поведението на водещия на предаването "Още от деня" и програмен директор на БНТ1 Емил Кошлуков.

Това съобщиха от Съвета пред Actualno.com след заседание на регулатора, на което е бил обсъден казуса около петъчното предаване, в което Кошлуков два пъти показа среден пръст в ефир.

СЕМ глобява БНТ заради средния пръст на Кошлуков

Поведението на Емил Кошлуков в петъчния брой на предаването "Още от деня" най-вероятно ще донесе глоба за БНТ. Това съобщиха от Съвета ...

Припомняме, че програмният директор на националната телевизия показа среден пръст на Борислав Сандов, който му гостуваше за дискусия, посветена на протестите срещу застрояването на парк "Пирин". Поведението на Кошлуков изкара пред БНТ хора на протест, които отново поискаха оставката му като програмен директор. Самият Кошлуков вече се извини за неприличния жест.

Медийният регулатор включи в програмата си казуса, като експерти вече коментираха, че БНТ може да бъде глобена на базата на чл. 10 от Закона за радиото и телевизията. В ал. 6 е записано, че доставчиците на медийни услуги не бива да допускат "предавания, които противоречат на добрите нрави, особено ако съдържат порнография, възхваляват или оневиняват жестокост или насилие". Ако регулаторът прецени, че става дума за нарушаване на добрите нрави, глобата е между 3 хил. и 15 хил. лв.

Тъй като СЕМ комуникира с ръководството на БНТ, а не с отделни водещи, то ще бъде изслушано. След това комисията ще вземе решение дали да предложи да се състави акт на държавната медия.

Емил Кошлуков се извини за показания среден пръст в ефир

Мисля, че дължа извинение за неприличния жест, който направих в петък в това студио. Това заяви Емил Кошлуков, програмен директор на Б...

Генералният директор на БНТ Константин Каменароввече обяви, че ще глоби Кошлуков. "Относно показването на неприлични жестове в ефир, БНТ категорично не толерира подобно поведение. Водещият на предаването ще бъде наказан и ще се извини публично. БНТ, а и която и да е телевизия, не е страна в обществените спорове и дискусии, а само платформа, в която се чуват позиции", гласи позицията на Каменаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com