Синята зона днес работила на промоция

5164
Синята зона днес работила на промоция

Около 4000 смс-а за платено паркиране са изпратени днес, в първия ден на новата по-скъпа Синя зона.

Това съобщи за Дарик директорът на „Паркиране и мобилност” към Центъра за градска мобилност Румяна Милова. По случайност Наредбата влиза в сила в събота, когато според новите правила Синята зона работи от 8.00 до 14.00 часа, уточни Милова.

От понеделник платеното паркиране в центъра на София ще важи от 8.00 до 19.00 ч., като в идеалния център на града се плаща по два лева на час, с ограничение за престой до два часа. В по-широкия център - или т.нар. Зелена зона, платеното паркиране остава по един лев на час, с ограничение за престой четири часа.

Днес няма санкционирани нарушители, които не са заплатили за паркиране със смс или талон, а само са били информирани за новите правила от служителите на „Паркиране и мобилност”, обясни още Милова. „Проявихме толерантност към нарушителите, по-скоро към онези граждани, които още не са добре информирани”, каза тя.

За първи път зоните за платено паркиране се обозначават както със знаци, така и с цветна маркировка на платното, обясни още тя и заяви, че знаците ще бъдат по-малко от досегашните, защото ще са само на входовете и изходите на зоната. „На входа на всяко кръстовище, където се навлиза от зона за безплатно в зона за платено паркиране, има такава маркировка. В синьо на Синята зона. Днес и утре в зелено ще бъде направена и Зелената зона”, уточни Милова.

150 лв. струва годишната винетка за паркиране в идеалния център на града за живеещите в Синята зона, за Зелената годишно се плащат по 100 лв. Продължава подаването на заявления за такъв винетен стикер, като Центъра за градска мобилност ще работи и през почивните дни от 9.00 до 16.00 ч., уточни Милова. „Имаме вече около 4200 подадени заявления, от които 3000 са одобрените. Тези, които са си ги получили вече са около 1500”, разясни още тя.

Сменят табелите за синя зона

През целия ден работници подменяха указателните табели заради новите правила за паркиране в центъра на София и синята зона, които влиза...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com