Сирийци помагат след пороя във Варна

15592
Сирийци помагат след пороя във Варна
Снимка: БГНЕС

Призивите на хората за помощ от страна на доброволците не останаха нечути. В понеделник срещу вторник късно вечерта кола с представители на сирийската общност тръгнаха от София за Варна, без да знаят къде отиват, какво ще видят и с какво ще се сблъскат. Заради пътен инцидент част от тях се налага да се върнат.

Още с пристигането си БЧК насочва четиримата сирийци към адрес, където имат нужда от помощта им, предаде Нова тв.

Йовчев: Природата е по-силна, случаят КТБ няма да удължи живота на правителството

Каквато и организация да има, каквито и ресурси да има, природата понякога ще се оказва по-силна. Не съм убеден доколко човешките грешк...

„Законът на човечеството – солидарност, за да можем да оцелеем. Трябва да си подадем ръка един на друг. Както българският народ подаде ръка на бежанците, така трябва да върнем жеста. Винаги трябва да се помага”. Така Мохамад обясни какво ги е накарало да се притекат на помощ на пострадалите от наводнението в „Аспарухово”.

Снощи стана ясно, че десетки сирийци от лагера в Харманли искат да бъдат доброволци и да помагат за възстановяването на нормалния живот и преодоляването на щетите във Варна. Това съобщи началникът на Разпределително-приемателния център за чужденци в Харманли Марко Петров, предаде moreto.net.

Чакащите хуманитарен статут разбрали от телевизията и от заповедта на ръководството в Харманли да не се празнува Международния деня на бежанеца миналата събота. Причината - трагедията във Варна и Добрич.

Именно тогава ентусиастите от арабската държава се самоорганизирали и декларирали готовност да се включат в спасителните операции.

"И ние тъжим заедно с роднините на вашите жертви. Дошли сме в България от страна, която е раздрана от гражданска война. Виждали сме как загиват наши близки и приятели. Затова сме напълно солидарни с вашата мъка", каза сириецът Ахмед Шенел.

Чужденците в Харманли са готови да вършат и най-черната работа, стига да са полезни на държавата, която ги е приютила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com