Ситуацията в Ловешко се нормализира след утихването на бурята

20283
Ситуацията в Ловешко се нормализира след утихването на бурята
Снимка: БГНЕС

Бурята в Ловешко утихна. Постъпили са над 30 сигнала от граждани, като предимно става въпрос за паднали дървета, наводнени улици, наводнени приземни етажи на обществени и частни сгради. Това каза Владимир Кацарски, директор на Областното управление на „Пожарна безопасност и защита на населението” – Ловеч пред "Фокус".

"Кметът на общината е преценил и обявил бедствено положение. Към момента работят 7 екипа на пожарната плюс екипи на ВиК – Ловеч, които също извършват отводняване. Екипи на „Енергоснабдяване” също отстраняват авариите вследствие на паднали дървета върху електропроводи. Екипите на „Пътна полиция” регулират движението с цел недопускане на автомобили по улиците, където е затруднено движението. Целият личен състав на районната служба в Ловеч и областното управление – всички хора, които са способни да действат в такива ситуации, са мобилизирани и са на разположение и се извършва отработване на всеки един сигнал съобразно приоритетите – на първо място недопускане да пострадат хора”, каза още Кацарски.

Шефът на БЧК: Засега от Ловеч не са се обърнали към нас, значи ситуацията е овладяна

За момента към БЧК не са се обърнали за съдействие от Ловешка община, което значи, че ситуацията е овладяна. Червеният кръст е в непре...

По думите му към момента няма застрашени или пострадали граждани. "Обстановката не беше нормална – на няколко вълни се изляха поройни дъждове, но всичко е под контрол. Дъждът не е спрял, но е слаб, обстановката се нормализира. Имахме предварителна информация за евентуално създаване на така обстановка и мисля, че това донякъде допринесе за бързата реакция. Няма опасност за водните басейни в района, нивата на реките са нормални, проблемът идва от това, че се изсипа голямо количество вода, което каналите не можаха да поемат веднага. Всичко се нормализира, ще работим до когато трябва”, каза още Кацарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com