Слави Трифонов: Това, което прави Конституционният съд, е законно, но не е морално (ВИДЕО)

4229

"Уважаеми зрители, че чертата е начертана, е начертана. Черта има - от едната страна е българският народ, а от другата - политическата класа и назначените от нея съдии. В нормалните държави и политическата класа, и съдът, и прокуратурата служат на народа. А вижте колко интересно, сега при нас е обратното. Засега.".
С тези думи Слави Трифонов започна тазвечершното издание на "Шоуто на Слави" в ефира на bTV. 

"Това, което прави Конституционният съд, е законно, но не е морално. Това е някаква врътка. Може ли моралът да е над закона?", попита риторично Слави. "12 души постъпват неморално, но по закон. Но ние решихме да направим тоя референдум по морални причини и той е подкрепен от вас, уважаеми зрители", изтъкна Трифонов.

След това той даде думата на сценаристите на Шоуто в рубриката "Редколегията".

Плевнелиев приветства решението на КС да ореже референдума на Слави (ВИДЕО)

Президентът Росен Плевнелиев приветства Решението на Конституционния съд относно противоконституционност на три от въпросите, по които ...

"Днеска е такъв ден, който оставя кофти чувство и отвращение у всеки един човек", коментира сценаристът Тошко Йорданов. "Освен че трябва да се вбесим, сега на референдума трябва да гласуваме, защото другите три въпроса ще променят също политическата система. Освен това ние по един или друг начин ще въведем останалите три въпроса. Тази демонстративна наглост е само доказателство, че трябва да ги изметем и да предприемем крачки към демократизирането на страната", категоричен е Йорданов. По думите му имаме Конституционен съд, който брутално нарушава законите на страната.

Сценаристът Александър Вълчев посочи, че омбудсманът Мая Манолова не е подкрепила искането на Плевнелиев към Конституционния съд. Така е станало и с много неправителствени организации, до които се е допитал съдът.

Иво Сиромахов каза, че не е изненадан от решението на Конституционния съд, "понеже живеем в България". Според него хубавото в цялата работа е, че това решение не е окончателно. Окончателното решение ще го вземе българският народ, посочи още Сиромахов.

След като Александър Вълчев прочете съобщението от президента Росен Плевнелиев, в което той приветства решението на Конституционния съд, редколегията и Слави аплодираха чутото.

Сценаристът Филип Станев, заяви, че с това решение Конституционният съд е казал на българския народ, "ти не можеш да бъдеш питан!"

Окончателно: Конституционният съд отхвърли три от въпросите за референдума на Слави* (ВИДЕО)

Три от въпросите в референдума, иницииран от "Шоуто на Слави", са противоконституционни. Това реши Конституционният съд на свое заседа...

Ивайло Вълчев посочи, че президентът и 12-те конституционни съдии са скъсали днес всяка връзка със своя народ, или най-малко с тези 700 000 души, които са се подписали.

Тошко Йорданов каза, че днес политическата класа е обявила война на българския народ и като иска война, ще си я получи. Какво се случва, когато управляващите се изправят срещу народа си?! "Смазват ги, смазват ги по брутален начин", коментира още Йорданов.

Иван Кулеков пък описа настоящата ситуация с алегорията за папата и трите му глави, които били парламентарна, съдебна и малка "президентска главичка".

Actualno.com припомня, че днес, 28.07.2016 г., Конституционният съд реши, че три от въпросите в референдума, иницииран от "Шоуто на Слави", са противоконституционни. Това реши Конституционният съд на своето заседание.

Отпадат въпросите за електронното гласуване, за намаляване на броя на депутатите от 240 на 120 и за прекия избор на полицейски началници по места. Така наесен българите ще гласуват само по три от въпросите, предложени от Инициативния комитет на Слави Трифонов. Това са:

58% ще гласуват на референдума на Слави Трифонов

Изненадващи резултати от социологическо изследване на TNS opinion съвместно с TNS BBSS сочат, че ако изборите за президент бяха в начал...

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

3.Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Знаете, преди два месеца президентът Росен Плевнелиев отправи искане до Конституционния съд да се произнесе за съответствие с Конституцията на три от въпросите на одобрения на 12 май от парламента референдум по инициатива на "Шоуто на Слави". Днес Конституционният съд удовлетвори искането на държавния глава.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com