Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Служители на НОИ излизат на едночасова стачка

25 май 2023, 06:05 часа • 1627 прочитания

Работници и служители в НОИ ще проведат едночасова предупредредителна стачка в София и страната. Те ще излязат на протест от 10 до 11 часа. Акцията се организира от синдикалните структури на КНСБ и КТ "Подкрепа".

В столицата тя ще се проведе пред сградата на Централното управление на НОИ на бул. "Александър Стамболийски" 62-64 от 10 часа.

Исканията на работещите са три - увеличение на средствата за работни заплати в системата на НОИ с не по-малко от 30%, увеличените средства да се разходват за нарастване на основните заплати на всички работници и служители на НОИ по съгласуван и одобрен от синдикалните организации на работниците и служителите в НОИ механизъм, увеличението на основните заплати да влезе в сила със задна дата от 1 януари 2023 г.

По изчисления на КТ „Подкрепа“ е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 30 милиона лева, което е около 0,14% от бюджета на НОИ.

От синдиката отбелязват, че в проекта на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2023 г. разходите за персонал на НОИ изобщо не са променени.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес