Смениха прокурора по разследването срещу кмета на Пазарджик

11305
Смениха прокурора по разследването срещу кмета на Пазарджик

Стоян Пешев е новият прокурор по разследването срещу кмета на Пазарджик Тодор Попов. Той е избран на случаен принцип, след като прокурор Ангел Панков си направи отвод. Разпоредена е цялостна проверка за имотното състояние на пазарджишкия градоначалник, предаде БНР.

Преди да бъде образувано досъдебно производство, прокурор Пешев е разпоредил на Икономическа полиция в рамките на месец да се установи времето, в което са придобити и построени сградите в имението в село Паталеница. Ще се установят фирмите и лицата, участвали в построяването им. Ще се провери и дали имотът е деклариран в общинските служби. Ще се установят и всички останали съсобственици на имението, като се провери и свързаността им с Тодор Попов.

Общински съветници застанаха срещу кмета на Пазарджик

Общинските съветници Тодор Георгиев и Румен Петков заявиха, че пред общинския съвет на Пазарджик не е бил поставян въпросът за имотите ...

Паралелно с това ще бъдат проверени и търговските дружества, в които има участие съпругата на пазарджишкия кмет и ще се поиска от НАП да се разкрие данъчно-осигурителната тайна на всички лица, свързани с въпросните търговски дружества. Ще бъдат проверени доходите на семейство Попови, имат ли съпрузите банкови заеми и по какъв начин ги погасяват.

В хода на проверката ще се изиска и договора за ползване на автомобила, предоставен от бизнесмена Паун Лазаров, който е вуйчо на осъдения за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев.

До месец ще стане ясно дали срещу кмета на Пазарджик ще бъде образувано досъдебно производство. Във вторник Тодор Попов ще даде пресконференция по случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com