Собственици на заведения: Ще блокираме цялата държава с протести

3715
Собственици на заведения: Ще блокираме цялата държава с протести
Снимка: БГНЕС

Собственици на заведения организират протест заради предложението на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев за затягане на COVID мерките. Той предложи на здравния министър заведенията да работят само на открито и с въвеждане на вечер час до 22.00 часа. Компаниите обаче не могат да надвишават повече от 6 човека. Проектомерките не са част от заповед все още. Исканията на бранша са да няма мерки. Нова вълна от безработица - от това се опасяват работещите в сектора, които са над половин милион души. Вчера се чу опасение от тяхна страна относно проверката на т.нар. "зелените паспорти" ,тъй като те съдържат лични данни за клиентите.

„Дали сме нашите искания още преди дни в здравното министерство. Ако трябва да спазват плана за справяне с пандемията, би трябвало в момента, в който се въведат рестрикции и ограничения, да се стартират икономически мерки. Да, ама не! Ние почти цяла година работим на 50% капацитет. Как се работи така с увеличени разходи? Знаем колко се вдигнаха разходите”, заяви Емил Коларов от Сдруженията на заведенията по Нова телевизия.

Варненци излизат на протест с апел "Свобода за бизнеса"

Варненци излизат на протест днес от 15 ч. под мотото „Свобода за бизнеса”. Едни от най-мрачните, позорни и ужасяващи стран...

Той припомни, че от бранша са поискали промяна на зоните в плана. В зелената зона заведенията са работили на 50%. „Кога и ние ще заработим на 100%? Тези зони трябва да се променят и държавата да ни компенсира. Щом са ни ограничили да работим на 50%, трябва да ни компенсират за останалите 50%, защото нямаме 50% разходи. Защо единствено ние трябва да работим със 100% ваксиниран персонал? Това също не го разбираме. Нека изискването е за абсолютно всички обекти, в които има клиенти и социални контакти. Първо държавата да ваксинира всички лекари и държавните служители, включително тези, които ще идват на проверка в нашите заведения. Представете си какъв куриоз ще е един служител да проверява дали персоналът ни е ваксиниран, а самият той да не е. Това няма да го допуснем. Всичко, което важи за всички български граждани, да важи и за нас. Не да ни се вменява на нас да изпълняваме функциите на държавата, която не може да се справи с ваксинирането”, каза още Коларов.

Протестът срещу строгите мерки е насрочен за днес следобед в Морската градина на Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com