Варненци излизат на протест с апел "Свобода за бизнеса"

2578
Варненци излизат на протест с апел "Свобода за бизнеса"
Снимка: БГНЕС

Варненци излизат на протест днес от 15 ч. под мотото „Свобода за бизнеса”.

Едни от най-мрачните, позорни и ужасяващи страници на човешката история са резултат от дискриминация и погазване на човешките права. Отзвукът е мъчителен, дълъг, а вероятно и никога не отшумява напълно, пишат организаторите на протеста.

Пациентски организации възроптаха: Ограничителните мерки на Ангел Кунчев са дискриминационни

Новите ограничителни мерки срещу коронавируса на държавния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев са дискриминационни. Преболедувалите COV...

Втора година животът на близо половин милион души, работещи и разчитащи за препитанието си на нашия сектор се превръща в залог на една здравна криза с жестоки икономически последици. В бизнеса несигурността и липсата на план излизат скъпо и горчиво. След поредните тревожни новини и липсата на какъвто и да било задоволителен спасителен изход за нас, не ни остава друго освен да се мобилизираме и да изразим своето недоволство с цялата непримиримост и категоричност, които законът ни позволява докато не ни бъде предложена задоволителна стратегия, която да ни спаси и съхрани. Защото нашият бизнес е като организъм, а организъм, който изразходва два или три пъти повече енергия отколкото получава няма как да оцелее. Колеги, призоваваме ви да използваме най-ценното оръжие, което имаме, а именно нашата многочисленост, и да защитим правото си на труд, което скоро за пореден път ще бъде прегазено, заявяват организаторите.

Предложение за ограничителни мерки на Главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, изпратиха от Министерството на здравеопазването. Той е изпратил доклад до министъра на здравеопазването, с който предлага въвеждането на нови ограничителни мерки на територията на страната.

Преустановяване работата на нощни заведения, игрални зали и казина. Алтернативен вариант е работа до 50% от капацитета на обекта само за лица, притежатели на т.нар. зелен (санитарен) паспорт, в т.ч. и при 100 % наличие на зелен паспорт от персонала.

Преустановяване работата на закрито на заведения за хранене; допуска се обслужване на открито при осигуряване на разстояние от 2 м. между столовете на масите и посетителите са групи до 6 човека на маса и при ограничено работно време в границите между 7.00 и 22.00 часа. Разрешена е доставка по домовете. Алтернативен вариант за работа на закрито е до 50% от капацитета на обекта само за лица, притежатели на т.нар. зелен (санитарен) паспорт, в т.ч. и при 100 % наличие на зелен паспорт от персонала, добавят още протестиращите.

2090 заразени с COVID-19 при рекорден брой тестове, над 100 души са починали за денонощие

Броят на новите случаи на коронавирус се увеличи в отчета за понеделник. 2090 са новооткритите случаи за 30 август, като те бележ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

24 млн. лв. за фекалната тръба във Варненското езеро и тя още е "запушена"

Big brother: Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Ръст на случаите на скарлатина във Варна

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Ето как посрещнаха кораба “Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com