Спасители търсят млад мъж в района на вр. Белмекен в Рила

7667
Спасители търсят млад мъж в района на вр. Белмекен в Рила
Снимка: БГНЕС

Планинската спасителна служба (ПСС) към Българският червен кръст търси изгубен млад мъж в района на вр. Белмекен в Рила, информира "Фокус", позовавайки се на ПСС.

Младият мъж се издирва от събота. В търсенето на туриста са взели участие и екипи на полицията, пожарната, както и доброволци.

Откриха изгубилите се в Рила туристи

Шест часа след локализирането им изгубилите се в Рила туристи бяха намерени от благоевградските планински спасители. Те са в добро общ...

От Планинската спасителна служба съобщиха, че са лоши условията за туризъм в планините. От там уточниха обаче, че в планините в западната част на страната условията са по-добри, отколкото тези в планините в централната част на България.

Има висока разкъсана облачност на Витоша и на Рила. Температурите в планините са ниски - около 10 градуса. В Стара планина има мъгла и слаб вятър. Температурата по върховете там е 6 градуса.

По-късно през деня се очаква и влошаване на времето, за това от ПСС съветват туристите да бъдат изключително внимателни и да се насочат към прибиране в ранния следобед. Лифтовите съоръжения навсякъде работят.

 

600 обучени планинари се грижат за хората в планините

Председателят на БЧК Христо Григоров заяви, че 33 отряда на Планинската спасителна служба, над 600 обучени планинари, с 24-часови дежур...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com