Специалист: Има доказателства, че с бежанците у нас се промъкват и терористи

24365
Специалист: Има доказателства, че с бежанците у нас се промъкват и терористи
Снимка: БГНЕС

В бежанската вълна, която идва от Сирия през Турция, може да има терористи. Има и доказателства за това, заяви директорът на Центъра за близкоизточни изследвания д-р Мохд Абуаси в студиото на „Всяка неделя”.

Абуаси показа снимка, на която се вижда човек, уличен в терористични действия в сирийския град Хомс, който в момента има статут на бежанец у нас.

МВР публикува телефоните на щабовете за справяне с бежанската криза

Министерството на вътрешните работи публикува координатите на сформирания в МВР Национален оперативен щаб за овладяване на кризисната с...

Аз не казвам, че в момента тези хора ще извършват атентати. Но населението има право да се притеснява от подобни образи. Повечето проблеми в Близкия изток идват именно от агресивни групировки. Трафикът към България се засили след като Гърция затвори границите си. Мерките срещу кризата трябваше да бъдат направени още тогава, не да се чака хората тук да станат 10 000”, казва той.

По думите му Турция има политическа причина да иска голяма част от бежанците да се преместят у нас.

„Не всички от тях са терористи, но това дава удобна възможност на терористите да навлязат в България и по този начин да имат достъп до Европа. А ако те направят нещо в Европа, България ще трябва да поеме отговорност за тях. Защото те са получили статут на бежанец у нас”, категоричен е Абуаси.

Докторът добави, че хора претендират, че бягат от войната, а самите те чрез снимки и видеа, които сами си качват в интернет призовават именно за война. Според него подобни хора като показания човек на снимката изобщо не бива да бъдат допускани в България.

ЕС ни дава близо 7 млн. евро заради бежанската вълна

Европейският съюз ще предостави на България 6 900 000 евро за покриване на разходи около бежанската вълна. Това заяви председ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество