X
 
 

Средната възраст на работещите в яслите и градините е 54 години

525 0
photo of Средната възраст на работещите в яслите и градините е 54 години
Снимка: Actualno.com/Ангел Атанасов
Почти всяка четвърта медицинска сестра, работеща в детска ясла или градина е в пенсионна възраст. Това сочат данните на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Общият брой на медицинските специалисти, които работят в детските заведения е 4412 души. Около 1000 от тях са пенсионерки. Средната възраст на работещите в яслите и градините е 54 години.

Отново промени в критериите за прием в детските градини в София

Условията за прием в детски градини в София отново претърпяха промяна – за пореден път. Идеята е да могат бъдат приемани повече д...

Основните причини, заради които специалистите избягват да работят там са ниските заплати, големият брой деца, високите изисквания на родителите и отговорността за живота и здравето на децата, която няма с кого да споделят.

Румяна Владева е сред най-младите в екипа медицински сестри в ясла "Мечо Пух".

"Моята работа в тази сфера е от 5-6 години като период. Смятала съм, че ако обикна едно дете и му го показвам, родителят ще го приеме на прима виста, но съвсем не е така", споделя Румяна Владева пред bTV.

Освен недоверието на родителите се добавят ежедневният стрес и сравнително ниското заплащане, което прави професията още по-трудна.

В Германия родителите ще могат да съдят властите за липса на ясли

Родителите в Германия, които са загубили работата си поради липса на детски ясли, могат да бъдат компенсирани със загубените заплати....

"Трябва огромно търпение, което понякога се изчерпва, вярно, че е така. Трябва да се полагат усилия да се потискат тези моменти на нервност", допълни Румяна Владева.

За да намали стреса за колегите си, директорката приема всяко ново дете в различен ден. Признава, че заради случаите с насилие над деца, родителите са по-мнителни.

Вижте повече за последния случай на насилие над дете в столична ясла в ТАЗИ СТАТИЯ. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Наши превозвачи се оплакаха пред ЕП от тормоз заради пакет "Мобилност"

Две петиции за т.нар. пакет "Мобилност" влязоха на ниво комисия в Европейския парламент. С тях българскипревозвачи се оплакват от дискриминационно...

missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...