Стара Загора представя празничната си програма по повод 3 март

21848
Стара Загора представя празничната си програма по повод 3 март

Община Стара Загора представя празничната си програма по повод 3 март – 136 години от Освобождението на България, съобщи Агенция Фокус.

Програмата е следната : На 28 февруари, от 18.00 часа ще се проведе традиционна изложба на Школата по изобразително изкуство при НЧ „Родина”, зала „Байер” - “Аз съм българче, обичам...” На 2 март от 18.00 часа, на Площада пред Общината,ще се проведе концерт на Общински духов оркестър-Стара Загора. От 18.30 часа от пл. „Александър Стамболийски” до Площада пред общината ще се проведе факелно шествие на ученици от старозагорските училища. От 19.00 часа, на Площада пред общината - Тържествена заря-проверка с празнични илюминации.

Старозагорските села дейно участват в кампанията „За чиста околна среда 2014“

Селата в община Стара Загора активно участват в кампанията „За чиста околна среда 2014“, съобщи Агенция Фокус. Почти полов...

На 3 март, от 10.00 часа, на Площада пред общината ще се проведе издигане на Националното знаме на Република България. От 10.30 часа ще се проведе полагане на венци и цветя на паметниците, посветени на Освобождението на Стара Загора: Мавзолей– костница „19 юлий 1877”,Паметник на Защитниците на Стара Загора,Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите войни в Джуранлийския бой, Паметник на загиналите във войните старозагорци. От 11.30 часа ще се проведе тържествен ритуал за поднасяне на венци и цветя на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора”. От 12.00 часа, на Площада пред общината ще се проведе концерт на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре”. От 14.30 часа, в Регионален исторически музей ще се проведе демонстрация на въоръжение и военни униформи от Руско-турската освободителна война 1877 - 1878 г. от фонда на Регионален исторически музей, съвместно с НД „Традиция” - Стара Загора. От 15.30 часа, е Регионален исторически музей - представяне на аудио-визуално оборудване по проект „Превръщане на културно-исторически паметници от Античния период на Стара Загора в туристическа атракция”. От 16.00 часа, на Площада пред общината - Концерт на Военен духов оркестър при Втора Тунджанска механизирана бригада.

Регионален исторически музей – Стара Загора и Художествена галерия – Стара Загора ще бъдат отворени за посещения на 3 март от 10:00 до 18:00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com