Студенти блокираха за малко автомобила на Станишев, един човек е арестуван

43049
Студенти блокираха за малко автомобила на Станишев, един човек е арестуван
Снимка: БГНЕС

Студенти блокираха лидера на БСП Сергей Станишев пред Руското посолство след края на интервюто му за “Всяка неделя”, съобщи Offnews.

Автомобилът на бившия премиер бе засечен от протестиращите на излизане от района на парк-хотел “Москва”, откъм улица “Методи Попов” в столичния квартал “Изгрев”.

Протестиращи освиркаха Сергей Станишев, той: Върнахме се в 90-те години

Протестиращи освиркаха лидера на БСП Сергей Станишев на влизане в парк-хотел „Москва”, където е телевизионното студио на пр...

Това се случи минути след като приключи интервюто на Станишев с Кеворк Кеворкян, излъчено от студиото в парк-хотела.

При блокадата се стигна до сблъсъци между демонстранти и полиция.

Мъж с българското знаме в ръце е бил арестуван при сблъсък с полицията, разказаха очевидци. Той изскочил пред автомобила на лидера на социалистите и се опита да се качи на предния капак, съобщи БГНЕС.

Моника Йосифова за Станишев: Той е добър и чувствителен човек

Съпругата на Сергей Станишев - Моника Йосифова се пошегува в студиото на „На кафе", че чувства семейството си като голямо италиан...

В крайна сметка униформените успяха да осигурят на Станишев коридор, през който да се измъкне към Руското посолство.

Продължава концертът по мотото "Вдигни очи. Стоп на псевдопрехода" в подкрепа на антиправителствените протести на площада пред храм "Свети Александър Невски", предаде „Фокус”. Движението на площад „Народно събрание” е блокирано, като по бул. „Цариградско шосе” и Орлов мост трафикът се осъществява свободно. На концерта присъстват граждани на всякаква възраст, има и такива, които са дошли с малките си деца, с велосипеди. По време на изпълненията си артистите изказват своята подкрепа към протестиращите. Събралите се на площада пред храм "Свети Александър Невски" развяват български знамена, свирят със свирки, бият на барабани и време от време скандират „оставка”. Към тях се присъединиха и протестиращите, които преди малко бяха пред парк-хотел „Москва”, където лидерът на БСП Сергей Станишев участваше в телевизионно предаване. Те стиганаха парламента посредством метро, където приканваха пътуващите да се включат в протеста им. В района има засилено полицейско присъствие, както и пожарна кола и автомобили на Жандармерията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com