Студенти от Варненския свободен университет работиха в разширена реалност

16304
Студенти от Варненския свободен университет работиха в разширена реалност

Опитът на университета в Ковънтри при разработване на предприемачески модели в подкрепа на бизнеса представиха пред студенти и преподаватели на Варненския свободен университет проф. Брайън Мур - директор на Центъра за интелектуална собственост, д-р Джордж Константину и г-жа Соизик  Цин – мениджъри на проекти в Института за сериозни игри.

 Майсторският клас по дигитално предприемачество се проведе в рамките на два семинарни дни на 17-ти и 18-ти март 2014 г. във  ВСУ «Черноризец Храбър». В него се включиха 150 участници.

Варненка учи на фолклор българчета в Лос Анджелис

„Кой казва, че сме бедни? Богати сме, и то духовно, благодарение на нашия фолклор. До мен достигнаха нечувани песни, предавани ка...

 Лекторите бяха впечатлени от уменията на варненските студенти да работят със съвременни технологии, както и от познанията им по информатика.

 Гостите от Ковънтри представиха успешни примери за разработени от студенти мобилни приложения с доказан икономически ефект. В рамките на майсторския клас, бяха демонстрирани използване на разширена реалност, създаване на виртуален контекст и принципите за разработване и предлагане на така наречените сериозни игри.

 Институтът за сериозни игри към Университета в Ковънтри е международен център за създаване и комерсиализация на видеоигри, виртуални светове и свързаните с тях технологии. Майсторският клас използва адаптиран модел за трансфер на опита на университетския център в Ковънтри в реална среда. Участниците получиха покана за  съвместно разработване на конкретни предложения за стартиращ бизнес.

 Сред ценните съвети в подкрепа на студентското предприемачество лекторите изтъкнаха важността на споделянето на идеи с цел изграждане на успешни екипи за разработване на пазарно приложими концепции.

В Област Варна стартира „Цветна олимпиада“

Започна Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ в Област Варна, съобщи Фокус. Тя се провежда от 17 до 24 ...

 Разработената в Ковънтри система за финансиране на иновативни студентски идеи ще бъде адаптирана към икономическите условия у нас и подкрепена с изградените партньорски отношения между Варненския свободен университет и представителите на бизнеса.

 Богатият календар от събития, които университетът организира през настоящата година е посветен на темата "Придприемачество и успешни бизнес практики", информират от Варненски свободен университет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com