Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Светият Синод за "София Прайд": Грехът не може да бъде налаган като норма и ценност в обществото

21 юни 2024, 21:45 часа • 3693 прочитания

Отнасяйки се с пастирска загриженост, отговорност и отеческа любов към всички - противопоставяме се на опитите грехът да се налага като норма и ценност в българското общество. Това съобщават в свое изявление от Светия Синод на Българската православна църква по повод предстоящия утре „София прайд“.

Ето пълния текст на позицията на Светия Синод:

"Скъпи чеда на Светата ни Църква,

На 22 юни, когато православните християни отправят молитвен зов към Всеподателя Бога за своите починали близки и се молят за упокоението на душите им, за поредна година в София – градът на Божията премъдрост, ще се проведе т.н. „София прайд“. В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели на публична демонстрация на греха и приемането му като начин на живот.

Още: Светият синод избира кандидатите за патриарх

Неведнъж Светата Църква е казвала, че съвременното общество, откъснало се от християнските си корени, за наше съжаление, подменя разбирането за основни ценности като любов и свобода. Да обичаш човека обаче, да го цениш и уважаваш не означава да премълчаваш и да бъдеш равнодушен, ако той е поел по лъжовен или пагубен път.

Затова отнасяйки се с пастирска загриженост, отговорност и отеческа любов към всички – противопоставяме се на опитите грехът да се налага като норма и ценност в българското общество.

Молим Всеподателя Бога, Който не иска смъртта на грешника, но да се отвърне от пътя си и да бъде жив (Йез. 33:11), да даде покаяние и вразумление на всички, да им прости съгрешенията и да ги спаси по Своята велика милост и човеколюбие".

Още: Ето кога Светият синод ще избере новия Сливенски митрополит

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес