Светльо Витков: Политическите лица само замърсяват протестите

7011
Светльо Витков: Политическите лица само замърсяват протестите

„Протестите са много добър израз на гражданска позиция, но на тях не трябва да има политически лица, защото ги замърсяват, намаляват енергията им. В крайна сметка някои политици се опитват да политизират протеста, вадейки рейтинг от тази позиция“. Това каза в интервю за БГНЕС музикантът и лидер на „Глас народен“ Светльо Витков.

„Политиците, които идват на протестите, гражданите трябва да ги изгонят с шутове, това мисля. Заедно с т. нар. Отровно трио. Няма такива, те не са организатори. Хората искат оставка, не ти трябва някой да ти се появи отпред, за да ти държи реч. Въпросът е само, че протестите свалят правителства, но изборите ги качват. Тук е големият проблем. Малко хора си дават сметка, че ако съберем трите големи партии – ГЕРБ, БСП, ДПС, те имат над 50% от гласовете на целия електорат. Има толкова много хора, които не гласуват. Всъщност силата за промяна е в хората, които не гласуват“, смята той.

„Аз подкрепям протеста, но преди всичко той трябва да има ясна цел“, категоричен е Светльо Витков и допълва: „Само да говорим, че искаме промяна в Конституцията или Велико Народно събрание, това не са конкретики. Един протест има смисъл, когато е конкретен. Какви текстове в Конституцията ще се променят? Защо ще събираме Велико Народно събрание? Какво то ще решава? Това са конкретните неща. Иначе, да викаш за промяна в Конституцията без да си я чел, според мен, не е адекватно“.

Според него неправилна е тезата, че недоволните от управлението на страната граждани трябва да излъчат лидери, които да обсъждат с властимащите исканията им. „Ако си спомним предишните протести, където имаше лидери, тези лидери отидоха на преговори, а зад тях няма обществена подкрепа“, коментира Светльо Витков. „Гражданският протест трябва да си остане граждански и с конкретно искане“, категоричен е той.

Музикантът-политик казва още, че видно за всички дългите протести в един момент започват да губят от енергията си. „Започват и издънки, пък дори и да са след провокации. Каквото ще да е, но не можеш да чупиш колата на жена с две деца вътре. Някак си не е хубаво“, смята Светльо Витков.

Извън политиката екс фронтменът на Хиподил и понастоящем на Светльо&The Legends продължава да се занимава с музика. Култовата група ЕКС пък предстои да зарадва феновете си с първи два концерта за годината.

„Това са първите два концерта след пандемията. Бандата не е свирела от месец декември миналата година. За първи път излизаме от София, защото не трябва всичко хубаво да се случва в София. На 10 септември сме в Летния театър в Пловдив, а на 11 септември в клуб „Маймунарника“ в София, където ни е мястото“, шегува се Светльо и обещава: „Купонът ще бъде на ниво! Ще бъдем „Тримата тенори“ на българския пънк - Ерол Ибрахимов, Кольо Гилъна и моя милост“.

Витков бесен на Мицов, заради Слави: Интересът клати феса

"Дали съдбата е проклета, или сме в Шоуто на 7/8...Не пандемия-падение!" - така лидерът на партия "Глас народен" Светльо Витков коменти...

Тримата вокалисти обещават на всички пред сцената да си изкарат ЕКС-тра и няма как да е различно, защото се очаква те да изпълнят на живо само най-големите хитове (на ЕКС) бандите си, сред които: “Обичам”, “Бий хлапето”, “Let me да те лов ю”, “Боби”, “Леле Како”, “Скакауец”, “Най-щастливият ден”, “Бате Гойко”, “Мариана” и още.

Двата концерта ще преминат при спазване на всички предписания и мерки срещу COVID-19, уверяват организаторите.

„Ужас! Шест месеца никаква работа, никаква помощ, а само приказки. Това не е сериозно. Да отпуснеш 50 или 100 лева на някой човек, за мен това е подигравка. Хората, които работят и са предприемачи, те трябва да живеят от нещо. Ако една фирма някакви постъпления за шест месеца, нормално е правителството да помогне. За всички пари, които ще дойдат от Европа, трябва да има ясна и прозрачна схема за подпомагане на компаниите, които са засегнати“, коментира Светльо Витков епидемичната обстановка и последиците от нея.

„Коронавирусът не е свършил, нека не се самозаблуждаваме. Да не си мислят обаче тези, които са в управление, че септември месец ще се опитат да върнат същите мерки, да ни затворят по домовете. Шест месеца ако нямаш приходи и се оформи, че и зимата няма да имаш приходи, то на жълтите павета има много павета“, казва още музикантът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com