Съдебната система иска още 16 млн. лева за тази година

7524
Съдебната система иска още 16 млн. лева за тази година

В съдебната система няма достатъчно финансови средства. Това твърдят от Висшия съдебен съвет (ВСС), като визират тази година.

Според ВСС в бюджета за третата власт не достигат 16 млн. лева. Затова магистратите канят на среща министъра на финансите Симеон Дянков, с когото трябва да бъде обсъден проблемът, съобщава bTV.

Дайте шанс на Цацаров

Че новият главен прокурор си е на мястото, се разбира дори само от факта, че още за началото на следващата седмица са насрочени обсъжда...

До 22 февруари трябва да е ясно какво ще е разпределението на бюджета на съдебната власт през тази година. До тази дата следва да бъде обявен и отчетът за изпълнение на бюджета за миналата година.

В заложените средства за съдебната власт през 2012 година има преизпълнение. Заложените разходи са били изпълнени с незначително отклонение от 0.1% по неокончателни данни, посочи Соня Найденова, председател на ВСС.

Стана ясно и че през последните два месеца Комисията за професионална етика и превенция на корупцията към ВСС три пъти се е самосезирала заради медийни публикации, предаде БГНЕС.

Едното от самосезиранията е заради прокурор Галя Гугушева, другото е заради медийните публикации във връзка с прокурор Силвия Рангелова от Софийска районна прокуратура. Извършва се проверка и във връзка с информацията в медиите за председателя на районния съд Несебър.

Ч. Янев: Има корупционна симбиоза между правосъдието и монополите

99% от магистратите си вършат съвестно работа, има някаква групичка, която с власт и други методи поддържа този начин на работа, който ...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com