Съдийката, пуснала Ценко Чоков, иска да е председател на Апелативния специализиран наказателен съд

6186
Съдийката, пуснала Ценко Чоков, иска да е председател на Апелативния специализиран наказателен съд
Снимка: БГНЕС

Председателят на тричленния съдебен състав на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) Даниела Росенова Иванова, който на 13 февруари пусна от ареста скандално известния кмет на село Галиче Ценко Чоков, днес ще се яви пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) като кандидат за председател на съдебната инстанция. От края на 2011 г. съдия Даниела Росенова Иванова е административен ръководител на АСНС. Другият кандидат за председател, който съдийската колегия на ВСС ще изслуша, е Румяна Илиева, също съдия в АСНС, пише БГНЕС.

На 13 февруари, с два на един гласа, съдебен състав, начело със съдия Даниела Росенова Иванова, пусна срещу парична гаранция от 10 000 лв. Ценко Чоков. В подкрепа на искането за освобождаването от ареста, адвокатите на Чоков изтъкнаха влошеното здравословно състояние на обвиняемия.

Пореден инцидент в село Галиче

Среднощен екшън с преследване и стрелба имаше отново в село Галиче. Този път насилието беше срещу семейството на кмета Ценко Чоков, кой...

На 17 януари 2017 г. срещу Чоков и още седем участници в организирана престъпна група, ръководена именно от кмета на с. Галиче, бяха повдигнати обвинения за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди и палежи.

До арестуването на Чоков, сина му и още шест лица, което стана в края на май месец 2016 г., се стигна след множество жалби и протести на жители на с. Галиче. Делото срещу скандалния кмет трябва да започне на 23 февруари, като за първото заседание са призовани 30 свидетели. След решението, постановено от съдийките Даниела Росенова Иванова и Даниела Врачева, не е ясно дали няма да се стигне до промяна на показанията на свидетелите.

Четири коли са патрулирали в село Галиче през нощта, съобщи bTV.

"Време е тази държава да се спре с корупцията. Вие знаете ли, че не мога да си пусна децата на детска градина, защото една от приятелките на Ценко Чоков работи там. Защо го пускат, за да ни смаже ли?" Тези въпроси зададе Веселин Тушинов от с. Галиче, чието семейство многократно е пострадало от действията на Чоков.

Драмата в Галиче вече е със сексуален привкус

Страстите във врачанското село Галиче около кмета Ценко Чоков не стихват. Църква, детска градина и читалище подкрепят кмета, но други ж...

"От сега нататък вече няма да спим. Не очаквахме, че ще го пусне. Беше като на курорт в ареста", допълни съпругата на Тушинов.

"Някакви съдии взели някакви пари, някакъв доктор е подписал. Не го твърдим, казваме го директно. Мислим да се изнесем от това село от страх. Двама от свидетелите напускат страната", каза друг жител на селото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com