Съдът в Бургас отстрани от длъжност кмета и главния архитект на Несебър

10863
Съдът в Бургас отстрани от длъжност кмета и главния архитект на Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров и главният архитект на общината Валентин Димов са отстранени от длъжност. Това реши Окръжен съд - Бургас.

Като мотиви за решението си съдът посочва, че двамата могат да попречат на разследването на неправомерното строителство върху пясъчните дюни край Несебър, предаде БНР.

Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета и главния архитект на община Несебър заради скандала с продадените 29 декара дюни, върху които в края на декември 2012 г. е започнало строителство. Кметът на Несебър Николай Димитров и главният архитект Валентин Димов бяха обвинени за нарушения при продажбата и разрешението за строителство. Срещу Димитров е заведено дело за това, че през декември 2012 г., с цел да набави облага за фирма "Сле груп", не е осъществил контрол върху дейността на Общинския експертен съвет по устройство на територията и така е било издадено строителното разрешително.

Главният архитект на община Несебър Валентин Димов е обвинен в това, че на 21 декември миналата година е нарушил и не изпълнил служебните си задължения, като е одобрил инвестиционните проекти в защитената територия.

Окръжната прокуратура в Бургас поиска Димитров да бъде отстранен от длъжност заради извършено престъпление по служба при строителството върху дюни. Бургаският окръжен съд обаче не успя да се произнесе при първото си заседание и отложи делото за 22 февруари. Съдът в Бургас се съобрази с искането на защитата на кмета и главния архитект Валентин Димов да бъдат представени всички събрани доказателства по време на следствието за времето от 11 до 14 февруари включително.

До 22 февруари, т.е. днес, Димитров ще продължи да изпълнява функциите си на кмет на Несебър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com