Съдът върна на работа Златин Георгиев в рибарската агенция

773
Съдът върна на работа Златин Георгиев в рибарската агенция
Снимка: БГНЕС

Съдът върна на работа Златин Георгиев - специалист в Изпълниталната агенция по рибарство и аквакултури. Миналия месец той бе задържан за злоупотреба с власт.

Днес Софийският апелативен съд отмени решението на първоинстанционния съд, като определи за незаконосъобразно отстраняването на Георгиев от работа. Златин Георгиев - инспектор в ИАРА не се яви лично в съда, предаде Нова телевизия.

Прокуратурата намери нов обвиняем по делото за злоупотреби с евросредства в ИАРА

Прокуратурата e привлякла нов обвиняем по делото за злоупотреби с евросредства в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАР...

В негова защита адвокатката му изтъква, че Георгиев има две малолетни деца. Съпругата му получава около 500 лв и отстраняване му от длъжност "би довело до финансови значителни проблеми".

На 25 октомври, при операция на ДАНС и прокуратурата, Златин Георгиев беше арестуван заедно с шефа на Агенцията по рибарство Янчо Янев за злоупотреба с европейски средства. Петър Генов - ръководител на сдружение "Морски звуци", също беше арестуван в качеството му на помагач.

Според обвинението Златан Георгиев е усвоил 60 000 лева европари чрез фирма на тъщата си. Според обвинението това е станало със знанието на вече бившият шеф на агенцията Янчо Янев.

24 часа след задържането, всички задържани по аферата бяха освободени с по 20 000 лева гаранция.

Агенцията по рибарство вече има нов изпълнителен директор

Валентин Вълков е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Той е назначен със заповед ...

По-късно прокуратурата повдигна обвинение на Бонка Тодорова, управляваща фирмата „Капитан Z” ЕООД, която неправомерно е получила евросубсидията в размер на 59 272 лв. Тодорова е тъщата на Златин Георгиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com