ТИР-паркингът край Узунджово заработи, опашката на Капитан Андреево намаля

5676
ТИР-паркингът край Узунджово заработи, опашката на Капитан Андреево намаля
Снимка: БГНЕС

ТИР-паркингът на летището край Узунджово вече работи, а  опашката на ГКПП "Капитан Андеево" намаля зачително - към 7ч. е едва 4-5 км. Затова е спомогнал буферният паркинг, където вече са пръвите пристигнали камиони. Вчера опашката беше стопена до 15 км от 40-50 км в предния ден, съобщава БНТ.

Все още обаче текат довършителни дейности по трансформирането на летището край Хасковското село в най-галемия паркинг за товарни аватомобили у нас. Монтират се химически тоалетни и осветление. Осигурява се възможност за разполагане и на павилиони за храна. "До момента бяха почистени старите писти, поставено е осветление. Зареждаме в момента санитарните възли, които да подобрят хигиенните условия на шофьорите. Ще освободим възможност за кетъринг малко по-късно през деня.", каза д-р Стефка Здравкова, областен управител на Хасково.

250 хил. медицински маски са иззети на ГКПП Капитан Андреево

250 хил. медицински маски са иззети на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от МВР. На 14 март към 23.30 ч. ГКПП Капитан Андреево пристигнал...

Буферното съоръжение ще е мястото, на което шафьорите ще могат да изчакват преминаването на задължителната 14-дневна карантина след всеки курс в чужбина. Така значително ще се облекчат самите водачи, а и ще стопи колоната от тежкотоварни камиони в района на Свиленград и граничния ни пункт с Турция - "Капитан Андреево". Вчера премиерът Бойко Борисов разпореди той да бъде отворен до 24 часа.

По неокончателни данни на Гранична полиция обработени камиони от 8ч. на 26 март до 7ч. на 27 март са общо 1709 на "Капитан Андреево". От тях 1152 са на изход, т.е. в посока Турция, а влезлите са 557.

"Самият ред ще се осъществява от Пътната агенция, те отговарят и за санитарно-битовите условия. МВР и Гранична полиция ще извършват охраната на паркинга. Вече има разположени около 64 камиона, които ще престоят днес, но радостната новина е, че всъщност опашка почти няма, което значи, че в момента, в който долу бъде освободена самата магистрала, всички тези камиони ще тръгнат в посока Турция. За два дни се адаптира самото летище, теренът е изключително добър.", съобщи Станислав Дечев - кмет на Хасково.

"Шофьорите даже не комуникират помежду си. Използват това време, за да почиват. Направена е много добра организация за регулиране на движението между колегите от КПП "Капитан Андреево" и тези, които осигуряват паркинга, така че малко преди да бъде източена опашката на "Капитан Андреево", да бъде подадени достатъчен брой от товарните автомобили на паркинга. Това ще бъде ивърешно с конвой от националната полиция, така че да няма излишни спирания по самата магистрала.", подчерта гл. комисар Светлан Кичиков.

ГКПП "Капитан Андреево": Опашката е намаляла, вече е 30 км

Продължават километричните опашки от камиони на ГКПП „Капитан Андреево“. Днес опашката е намаляла с близо 10 км и е малко н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 16 април 2024 г.

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com