X
 
 

Това е истинският български герой. Човекът, жертвал себе си за живота на английско дете

17112 29
Това е истинският български герой. Човекът, жертвал себе си за живота на английско дете
Това е българският герой.

Това е човекът, който жертва собствения си живот, за да подари нов шанс на 5-годишно момиченце в Англия. Той се казва Пламен Петков и е роден във Враца на 10 декември 1979 г.

По официална информация, получена днес от британската полиция, българският гражданин Пламен Петков e спасил детето от удавяне.

От вчера до днес информациите бяха противоречиви относно самоличността на починалия. В крайна сметка в писмо до Actualno.com от Външно министерство потвърдиха, че загиналият е българин.

Инцидентът се е случил на 26 май, събота, на плажа  в Западен Уитеринг, Южна Англия. За съжаление  г-н Петков не е успял да достигне брега и е бил изваден от водата в безсъзнание от други хора на мястото на инцидента. Въпреки пристигналия медицински екип, той е починал.

Actualno.com изказва своите най-искрени съболезнования на  семейството на трагично загиналия български гражданин и призовава българското посолство в Лондон и държавата да окажат пълно съдействие на близките.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...