Тържества по случай 127 години от Съединението

9669
Тържества по случай 127 години от Съединението

Столичната община организира тържествено честване, посветено на 127-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България, съобщиха от общината, предаде БГНЕС.

В проявата ще се включат Общонародно сдружение "Мати Болгария" и други патриотични граждански формации, които ще проведат шествие от Паметника на Незнайния воин до Мавзолея на княз Александър Първи Батенберг от 11.00 ч.

От 11.30 ч., пред Мавзолея-костница на княз Александър Първи Батенберг на бул. "Васил Левски" № 81 ще се състои празнично честване на годишнината. В програмата ще участват Академичен мъжки хор "Гусла" с диригент акад. Валентин Бобевски, актрисата Василка Сугарева и певицата Джина Иванова.

В 20.30 часа президентът Росен Плевнелиев ще участва в тържествената заря-проверка в Пловдив по повод годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и народни представители ще участват също в тържественото честване в Пловдив по повод 127-та годишнина от Съединението на България и празника на града.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com