X
 
 

В БНР вече се заиграха на тема "протест - контрапротест"

15743 3
photo of В БНР вече се заиграха на тема "протест - контрапротест"
Снимка: БГНЕС
Появиха се информации, че протестът в БНР е само на една малка група журналисти. Не е вярно, аз представител на всички журналисти, работещи в радиото. Това заяви известната журналистка Силвия Великова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Ние протестираме, не стачкуваме. Представят се необходимите новини, има и музика, подчерта Великова. Тя съобщи, че в 10:00 часа ще има нов протест. Искаме оставката на ръководството на БНР. Чашата преля на последното Общо събрание, когато бяхме заклеймени няколко души, „големите милионери”, които протестираме за парите си, обясни Великова.

Журналисти от БНР събират подписи за оставката на директора Радослав Янкулов

Част от работещите в програмите "Хоризонт" и "Христо Ботев" на БНР искат оставката на генералния директор на радиото Радослав Янкулов, ...

Ако се стигне до продължение на протести и до недай Боже, стачка, ще се стигне до изпълнение на заканата на Силвия Великова: „Ако ми пипнат парите, ще има революция”, заяви главният изпълнителен директор на БНР Радослав Янкулов. Кога съм я отправяла тази закана, отвърна Великова.

Янкулов обвини индиректно Великова в манипулация. Според него декларацията срещу него и ръководството нямало да бъде подписана от всички. А защо, попита Великова. Не е ли защото снощи беше спусната контраподписка, която стои в кабинетите на секретарките с логото на БНР, продължи с неудобните въпроси Великова. Янкулов отговори, че тази „контраподписка” си била организирана от хората в радиото. Няма умишлено настройване на останалата част от радиото срещу „Хоризонт”, сигурен е директорът на БНР. Бланката, с която се събират подписи, е с лого, а ние такива бланки нямаме, отговори Великова. Няма да успеете да ни разделите, г-н Янкулов, добави тя. Ще видите колко са подписите в истинската подписка и от кого, подчерта журналистката.

Не знам за публикацията, в която се говори за няколко журналисти на БНР, включително Силвия Великова, които си разпределяли баснословни суми, отрече участие в „подривна дейност” Янкулов. Той обяви, че след проведено Общо събрание са уведомени всички в радиото с цел да има забележки и да се направят реформи, удобни за всички. Истината е, че 23-ма души от Програма „Хоризонт” са усвоили 50% от целия хонорарен бюджет на „Хоризонт”. Това е заслужено, подчерта Янкулов, но определи ситуацията като „дисбаланс”. Новинарите в „Хоризонт” напълно основателно се оплакват от хонорарите си и че не участват в европрограми като „Евранет Плюс”, продължи директорът на БНР.

Г-н Янкулов обеща преди време „лично да пее под прозореца на премиера” – не се случи. От две години г-н Янкулов е директор на БНР и при първото си интервю начело на радиото обеща журналистите да си тръгват с усмивка от банкомата. Той добре знаеше какво прави предшественика му и как едни пари се разпределят, каза Великова.

Журналистите в БНР протестират срещу огромно орязване на доходите им

С 43% ще бъдат намалени авторските хонорари на БНР. В началото на тази година държавата намали бюджета на Националното радио с 10%. Пр...

Направих възможното да се случи усмивката в БНР. Още след първата година увеличихме заплатите с 5%, щяхме да го направим и тази година, но се случи историята с преструктурирането, отговори Янкулов. След като дойде безпрекословната заповед на държавата за съкращаване на средствата за персонал, представихме 70 свободни бройки щат, от които се лишихме. Трябваше да се направи и направихме всичко възможно да не съкращаваме никого, завърши Янкулов в коментар на плакат в БНР „По-добре с по-малко пари в добро радио, отколкото на борсата”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Ами работата е ясна. Радиото да се разпусне. Че кой за Бога слуша БНР??? При толкова частни радиа едва ли на някой ще му липсва. Директорите - на борсата! Имам бивш колега, няма да кажа какъв точно но не е журналист. От няколко години работи в радиото и вика че заплатите са по-лошо от мизерни - не стигат парите за ядене. Това са хора с висше образование, посветили минимум 5 години от живота си за виж още ›› да станат добри специалисти и да живеят добре, освен да допринасят за държавата. А вместо да живеят добре те живеят като скотове. Ако продаваха гевреци на някой пазар щяха да печелят повече, сигурен съм в това! Прави са да протестират и да стачкуват. И ще успеят - нали знаете, като опре ножа до кокал, накъде повече?
  • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Искам да припомня на българите , коя е тази Силвия Великова ? Ами това е онова същество,което с ''Петър Волгин'' спретна червена буна срещу новия директор на БНР, деликатен човек, поет и писател,което го доведе до масивен инфаркт . Искаха човек на Политбюро и стана ! Помагаше и Славчо Трифонов ! Няма нужда да напомням,кой е човекът с фалшивото име Петър Волгин - ностоящ виж още ›› червен агит-пропагандатор по БНР !
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Не виждам какво има да се реформират тия - направо да ги затварят. След като им намаляват субсидията с 2 милиона, колко пара е изхвърлена в тази черна дупка? При положение че сигурно и роднините им не ги слушат, няма какво да се спонсорират.