В Карнобат протече цял блок заради недовършено саниране

3048
В Карнобат протече цял блок заради недовършено саниране
Снимка: БГНЕС

Фирми, сключили договори за саниране на 16 блока в Карнобат, са ги зарязали недовършени посред зима. За този пореден скандал около "безплатната" правителствена програма съобщи вчера bTV. В резултат са започнали течове и хората живеят във влага и мухъл.

В един от блоковете ремонтът спрял на 17 януари, като строителите дори махнали изграденото вече скеле. За случая сигнализирали потърпевши граждани. По думите им водата тече навсякъде. Газят в локви, съсипва се и обзавеждането. Дъждовете продължават и след поредното наводнение през миналата седмица търпението на хората преляло. Те питат как е възможно работата да спре посред зима и вече изградено скеле да се махне, без да е приключило санирането. Те настояват някой да поеме отговорност за създалата се безумна ситуация.

Вятърът "обръсна" мазилката на прясно саниран блок в Смолян

Силният нестихващ от снощи вятър „обръсна“ мазилката на прясно саниран жилищен блок в Смолян. Половината мазилка от еднат...

От общината обясняват, че по предложение на проектанта са издали акт 10 - за спиране на ремонтните дейности. Причината била в измерените минусови температури. Те не позволявали изграждането на хидроизолацията и се налагало преустановяване на строителните дейности. Очаква се работата да продължи след средата на март, но при първа възможност можело да се ремонтира протеклият покрив.

Това е поредният случай на проблеми при санирането на блокове по правителствената програма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com