В Русенско се запасяват с храна и вода

6367
В Русенско се запасяват с храна и вода

Малките населени места край Русе да се запасят с хранителни продукти и вода, за да се предотврати евентуален недостиг през следващите два дни, разпореди кметът на Община Русе Пламен Стоилов, предаде БГНЕС.

Причината е в очакваното затваряне на пътищата Николово - Червена вода и Мартен - Николово заради прогнозата за силен снеговалеж и вятър от 12-13 м/с. Има голяма вероятност вятърът да прекъсне електрозахранването и да се образуват големи преспи, които да блокират пътните артерии. Затова хората трябва да имат запаси от вода, храни и евентуално алтернативно отопление на дърва. В Русе категорично няма необходимост от запасяване, заяви кметът Пламен Стоилов.

Тази вечер кризисният щаб ще реши дали да освободи от учебни занятия за вторник и сряда децата от училищата извън града заради лошата метеорологична прогноза. Със сигурност до сряда включително няма да се учи в ПГ по строителство в Русе, защото там има спукани водопроводни тръби. В момента се извършва замерване на температурите в класните стаи в училищата, за да се види дали отговарят на нормативните изисквания. Болните на хемодиализа ще бъдат задържани утре и вдругиден в болницата, за да не се излагат на риск с транспортирането им извън града.

Кметът Пламен Стоилов изказа съболезнования на близките на загиналите при наводненията в Хасковско. Той бе категоричен, че в Русенския регион няма опасност от подобни природни бедствия, тъй като са взети всички необходими мерки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com