В следобедните часове на много места ще превали дъжд

10571
В следобедните часове на много места ще превали дъжд
Снимка: НЕС

Над източната половина облачността ще бъде предимно значителна и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Минимални температури между минус 1° и 4°, по Черноморието до 6°-7°. В София – около 0°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев.

Днес от запад облачността отново ще се увеличава и вплътнява и в следобедните часове на много места ще превали дъжд. След пладне в цялата страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб до умерен. Максимални температури между 9° и 14°, в София – около 10°. Над Черноморието облачността ще бъде значителна и на места ще превали дъжд. Преди обяд ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 11°-16°.

Превалявания и максимални температури между 10° и 15°

В Източна България ще продължи да духа до умерен южен вятър, но в северозападните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад...

Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на места ще превали дъжд, над 1300 метра – сняг. Ще духа умерен, по билата и времето силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

В събота облачността над цялата страна ще намалее до слънчево време. Вятърът в източните райони ще бъде до умерен от север. Дневните температури ще се понижат още малко и максималните ще са между 7° и 12°. В неделя и понеделник ще бъде слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг и бързо ще се затопли - в понеделник максималните температури ще са между 15° и 20°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com