Весела Лечева с разкрития за злоупотреби в тотото

6297
Весела Лечева с разкрития за злоупотреби в тотото
Снимка: БГНЕС

"Нищо не ни отличава от едно редовно правителство, освен краткия мандат. Прокламираната политика за борба срещу корупцията няма как да е реваншизъм. Нашата цел бе да защитим държавния интерес, да се направят проверки по сключени договори, които биха могли да ощетят дружествата, на които принципал е Министерството на спорта. Възстановихме 3 млн. лева. Говорим за договори, които бяха спорни и нецелесъобразни“. Това заяви служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Тя разкри за огромни злоупотреби в тотото. "Събития на Българския спортен тотализатор, които би трябвало да струват между 20-30 000 лева по Черноморието, струваха около 100 000 лева. Това е опит да бъдат усвоени средства. Предприети са проверки от ГДБОП и ГДНП вече разследват неизгодните договори", увери Лечева.

Лечева за "Арена София": Бях неприятно изненадана

Бях неприятно изненадана. Това уточнява министърът на младежта и спорта Весела Леева във връзка с въпроси от медиите за договора за ген...

"За обучителен модул, например, за един ден се предвиждаше наем на зала от 7000 лева. Цената е около 500 лева. Искали са да присвоят средства. При Спортния тотализатор бяха заявени планове за 1 млн. лева за няколко събития на българското Черноморие за листовки, флаери, мачове и промоционни игри. Смятам, че много са завишени цените, предишни години цената е била 10 пъти по-ниска", обяви спортният министър.

"Всяка година трябва да се инвестират средства не само за възстановяване, но и в изграждането на нови, модерни спортни съоръжения. Малко средства са инвестирани в спортните съоръжения, които имаме. Търсим възможности за възстановяване на спортната инфраструктура и за изграждането на нова така", каза още Лечева.

"Поставени сме в ситуация да търсим нов спонсор на зала "Арена София", след като старото ръководство прекрати договора с "Армеец" една година по-рано. Нищо не е инициирано да започне да се търси нов спонсор. Тепърва взимаме мерки, за да може да привлечем повече приходи към дружеството", каза още Лечева.

На въпрос, свързан с процесите в БСП, Весела Лечева заяви, че партията е загубила шансовете си оттук-нататък да се бори за първо място на избори. "Предлагат ни се същите претоплени манджи – нов Устав, реформи... трябва да се спре с оправданията и да се направи задълбочен анализ в БСП. Не може да ти е виновен президентът, да ти е виновно служебното правителство, да са ти виновни климатичните промени, че ти си изгубил поредни избори", категорична бе тя.

Лечева осъди поругаването на българския химн пред колегата си от Северна Македония

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева е провела телефонен разговор с директора на Агенцията за младежта и спорта на Северна Мак...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 30 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com