Веселин Марешки: Варна има огромен потенциал

4845
Веселин Марешки: Варна има огромен потенциал
Снимка: ПП "ВОЛЯ"

Варна е родният ми град, който много обичам. Това е връзка за цял живот. Пътувал съм почти из целия свят, но винаги се връщам тук. Това споделя лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки в специално издание на вестник „24 часа“ по повод днешния празник на Варна.

Марешки признава, че е създал ВОЛЯ, защото битката с картела и грабителите на народа не може да се води от един човек. „На ред са институциите. Смятам, че присъствието в парламента на такива като нас – неопетнени от провалите на прехода, незабъркани в корупционни и лобистки схеми, e червена лампа, предупреждение за статуквото. Хората виждат, че може да има и друг вид политици – нещо, което вече май бяха забравили -почтени, професионалисти, с грижа за народа на първо място“, споделя Марешки.

Той уточнява, че от началото на юли ВОЛЯ е в кампания и вече е събрала подкрепата на повече от 150 000 българи за една изключително важна антикризисна мярка: безплатни лекарства за пенсионерите над 65-годишна възраст, безплатни лекарства за деца и ученици до пети клас, както и намаление с 50% на лекарствата за ученици от пети до осми клас.

„Дано не минат месеци, докато останалите партии я осъзнаят, както често става с полезни за българите идеи, които им даваме. Стигат до нашето, но много бавно. Така стана с държавните бензиностанции. Говоря за тях от четири години!“, казва още Марешки.

В отговор на въпрос защо със собствени средства преди време ремонтира улиците на Варна, той уточни че в резултат на инициативата са били запълнени над 150 дупки в морската столица. Факт е, че досега в България не е имало друг политик, който с лични средства да е организирал подобна акция. „Докато в парламента имаше празни дебати, които не водеха до нищо реално за българите, ние решихме да направим нещо полезно. Показахме, че не е нито сложно, нито скъпо. Варненци не заслужават да живеят в такъв разбит и лошо управляван град. Варна има огромен потенциал да е най-красивият и най-развитият град в България! Същото е необходимо и за доброто управление на държавата- честни политици, които знаят какво правят и мислят за стандарта на живот на хората. Не познавам варненец, който да е доволен от състоянието на града. Трябва много повече да изискваме от тези, които стоят в общината и носят отговорността“, допълва Марешки. Той призовава всички българи да мислят кого избират и кого овластяват да ръководи страната, градовете им, живота им! „Няма как да вкарват в парламента едни и същи години наред и да очакват различен резултат. Нека дойдат във ВОЛЯ и заедно да преобразим и Варна, и България“, заявява още лидерът на ВОЛЯ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com