Ветеринарите готвят протест

13835
Ветеринарите готвят протест
Снимка: БГНЕС

Българският ветеринарен съюз обяви, че след 30 юни започва ефективни протести. Недоволството на ветеринарите е породено от факта, че цените, които държавата определя за профилактични дейности за 2014 година, са занижени 3-4 пъти.

Девет милиона лева са заделени за имунопрофилактиката на животните за тази година, съобщават ветеринарите. Никой обаче не им е съобщил аргументи за драстичното намаление цените на услугите, които те предоставят на животновъдите. При тези цени, намалени в пъти, ветеринарите ще откажат да изпълняват държавната профилактична програма, а това ще създаде риск, както за животните, така и за здравето на хората.

Едва 5% от котките у нас се ваксинират

57% от ветеринарните лекари в България отчитат ръст на ваксинациите на домашните котки през 2013 г. Това показва анкета на информационн...

Имунопрофилактиката у нас е пълен провал в момента и когато хората си купуват месо от магазина те не могат да бъдат сигурни, че месото не е заразено с туберкулоза например. Ветеринарите твърдят още, че е провалена и системата за индентифиация на животните в България. Според тях уж в системата фигурират виртуални животни, като някой има интерес от това, предаде БНР.

Лекарите са изпратили протестни предупредителни писма до всички институции, но досега нямат отговор. Ако ситуацията не се промени до 30 юни, те започват протести и ще уведомят Европейската комисия за случващото се у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com