Високите температури ще се задържат и максималните ще са между 33° и 38°

1117
Високите температури ще се задържат и максималните ще са между 33° и 38°
Снимка: БГНЕС

Днес ще е предимно слънчево. Около и след обяд в Западна България отново ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Високите температури ще се задържат и максималните ще са между 33° и 38°. Атмосферното налягане е около средното за месеца и през деня слабо ще се повиши.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 21° - 24°, на север от нос Калиакра 17° - 18°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 34° и 39°

Днес ще бъде слънчево, след обяд и горещо. Ще се появи разкъсана висока облачност. Температурите ще се повишат още и максималните ще са...

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Над планините ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има около и след обяд в масивите от Западна България, където на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 22°.

През следващите дни температурите в страната бавно ще се понижават и в четвъртък максималните ще са между 30° и 35°. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността около и след обяд. Във вторник и сряда вероятността за валежи е малка, но в четвъртък на отделни места в северозападната половина от страната ще превали за кратко.

 

Очаква ни жега до 34 градуса

Максимални температури днес ще са между 29° и 34°, по морския бряг между 25° и 31°, в София около 30°. Над Черномо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com