Владимира Янева се яви на делото срещу нея

1127
Владимира Янева се яви на делото срещу нея
Снимка: бгнес

Бившият председател на Софийския градски съд Владимира Янева се яви на делото, което се води срещу нея и бившия служител на ДАНС Тодор Костадинов. Казусът нашумя с името "Червеи". Това е първото явяване на Янева след началото на разследването. Процесът започва на втора инстанция.

Янева и Костадинов са подсъдими за незаконно разрешени СРС-та. Пред съда Янева заяви , че голяма част от СРС-тата, докато е била председател, е подписвала тя. Рядко нейни заместници са слагали подпис под исканията.

Ченалова: Борисов се страхува, защото знае, че всичко в записите е истина

Интервюто на адвокат Момчил Мондешки, с което той заявява, че записите от "Яневагейт" са инсценирани от участниците в тях, показва лоял...

Всички документи по такива случаи постъпвали в секретното деловодство на съда, а след това били докладвани на Янева. От справките, които имало, не е ставало ясно, че СРС-тата са били вече извън срока.

Пред журналисти тя отказа да коментира записите по случая "Яневагейт", защото очаква да бъде разпитана. Призовка за това все още не е получила. Янева потвърди, че се познава с адвокат Момчил Мондешки от момента, от който е председател на съда.

Коментира, че до сега не се е явявала пред първата инстанция по делото, защото се чувствала изключително притеснена от ситуацията, в която е била поставена. Днес обаче се явявала, защото е последният момент, в който да се защити.

На първа инстанция Янева бе осъдена на една година условно, с три години изпитателен срок, а Костадинов на 3000 лева глоба.

Още от "Двете каки": Кой ходи "горе" при Делян Пеевски

Сайтът "Бивол" публикува нов разговор от записите по "Яневагейт" между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, Рум...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)
Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 1 май. Какви...