Военен вертолет издирва младежите в Балкана

11890
Военен вертолет издирва младежите в Балкана

Дежурен вертолет от Военновъздушните сили излетя в 14:15 часа днес, за да помогне в акцията за търсене и спасяване на тримата младежи, изгубени в района на връх Ботев в Стара планина.

Военният вертолет, излетял преди час по искане на Планинската спасителна служба при БЧК. Вертолетът е "Кугър", съобщиха от ВВС. Екипажът от 24-та авиационна база, ще изпълни специални полети за оглед на района, включително със специализираната апаратура на борда, и издирвателни и спасителни дейности от въздуха.

Продължава издирването на тримата младежи, изчезнали в района на връх Ботев в Стара планина. Тази сутрин в Сопот се събра национален кризисен щаб. До момента няма информация за тримата младежи. Последната връзка с тях е от вчера, когато съобщили, че са преспали в пещера и след това батериите на телефоните им загубили заряд.

Младежите са тръгнали за върха неподготвени, вследствие на което са се изгубили. Сигналът е постъпил в 23 часа в събота. Оттогава екипите на спасителната служба, както и доброволци, ги издирват. До днес сутринта 24 души се включиха в акцията.

Двама от младежите са от Велико Търново, един е от Стара Загора. Всичките са на възраст около 20 години, потеглили са към планината без храна и без екипировка, обясни снощи дежурният в ПСС Иван Драгошинов. "Трима младежи тръгват много хазартно, без да познават района, с колата си от Карлово нагоре", каза още Драгошинов.

Продължава издирването на изчезналите в Стара планина

Продължава издирването на изчезналите в Стара планина младежи. Три момчета на 20 години, две от Велико Търново и едно от Стара Загора...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com