Военното поделение във Враца ще бъде възстановено

39686
Военното поделение във Враца ще бъде възстановено
Снимка: БГНЕС

Военното формирование в град Враца ще бъде възстановено. За целта Министерството на отбраната ще отдели 150 000 лева. Това стана ясно на среща на министъра на отбраната Велизар Шаламанов днес с кмета на община Враца инж. Николай Иванов, представителя на областната администрация Елена Стоилова и Ася Крумова от Инициативния комитет за възстановяването на врачанското поделение, предаде БГНЕС.

Шаламанов отбеляза, че процесът на окомплектоване на военно формирование 54 990 във Враца не е спирал и ще продължи в рамките на сроковете, определени със заповедта. Той разясни, че е спрял единствено ходът на процедурата за усвояване на 360 000 лева, предвидени само като първа стъпка за проектиране на мащабен ремонт на формированието. Вместо това Министерството на отбраната ще отпусне 150 000 лева, които на този етап ще бъдат достатъчни.

Кметът на Враца инж. Николай Иванов благодари за разясняването на недоразумението и отбеляза, че въпросът с възстановяването на военно формирование 54 990 не трябва да бъде политизиран. В срещата участва и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, съобщиха от МО.

Преди дни, на 14 август, служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов заяви, че работата по проекта за отварянето на поделението във Враца ще бъде замразена поради липса на финансови средства след актуализацията.

Изявлението на министъра предизвика силно недоумение сред хората в града защо се случва това с поделението, което няма никаква политическа окраска. Местните направиха и протест в защита на поделението си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com