Всички туристи на „Алфатур“, които в момента се намират извън страната, са обезпечени

751
Всички туристи на „Алфатур“, които в момента се намират извън страната, са обезпечени
Снимка: БГНЕС

Всички туристи на „Алфатур“, които в момента се намират извън страната, са със заплатени пакети и няма да останат необезпечени.

Това потвърди пред министъра на туризма в оставка Николина Ангелкова изпълнителният директор на фалиралия туроператор Гриша Костов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. На срещата присъства и председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Министерството на туризма на България получи международна туристическа награда

Министерството на туризма получи международната туристическа награда Golden Interstas 2016 за значителен принос в развитието на туризма...

По думите на Гриша Костов, „Алфатур“ АД е обявил несъстоятелност следствие на намаления туристопоток по основни направления за фирмата – Тунис, Египет и Турция. Към момента продажбите на пакети на туроператора не позволяват да изпълнява задълженията си към кредитори и контрагенти, поради което е взето решение те да бъдат преустановени и да се обяви несъстоятелност. Потвърдено бе, че към момента 281 договора на туристи остават необезпечени. Цялата налична информация е предадена на „Застрахователно дружество Евроинс“, заедно с детайлите каква част от продадените пакети са партньорски с други туроператори и е възможно пътуването да бъде реализирано, при желание от страна на клиентите. От „Алфатур“ декларираха, че поддържат постоянен контакт със застрахователя и съдействат с всички необходими документи и информация, отбелязва още "Фокус".

Припомняме, че на 12 декември „Алфатур“ АД официално уведомиха Министерството на туризма, че са подали в Софийски градски съд молби за откриване на производства по несъстоятелност.

Те са вписани в Националния туристически регистър и имат действащи застраховки към днешна дата за максималния размер – 1 400 000 лв. Всички техни клиенти, които са заплатили пътуване или почивка, следва да предявят иск за плащане към техния застраховател - „Застрахователно дружество Евроинс“, като предоставят всички платежни документи и договори за услуга. „ЗД Евроинс” АД вече са публикували информация на сайта си как хората, които имат предплатени или капарирани пакети, да поискат възстановяване на средствата си и са инструктирали служителите си в офисите на всякъде по страната. Проучва се и възможността част от клиентите на „Алфатур“ да им бъде предложено да реализират заплатените си пътувания с друг туроператор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 10 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com