Вучков: Нито един пожарникар или спасител не е и няма да бъде съкратен

10022
Вучков: Нито един пожарникар или спасител не е и няма да бъде съкратен
Снимка: БГНЕС

Предполагам, че утре ще има протестни действия от страна на пожарникарите. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Веселин Вучков след церемонията „Пожарникар на годината - 2014 г.", предаде „Фокус".

„Уважаваме всяко законно право на протест, така че в това отношение не виждам никакъв проблем и от наша страна. Ако наистина има протест на пожарникари, които членуват в този синдикат около час след началото, аз ще ги приема в кабинета си и отново ще обявя позицията си от преди няколко дни, а именно, че продължава обновяването на цялата техника на пожарната. Нито един пожарникар или спасител не е съкратен и няма да бъде съкратен", заяви Вучков. Той посочи, че през месец март ще обяви конкурс за 150 редови пожарникари, а през месец юли за още 100 - за тази година 250.

Окончателно: Пожарникарите излизат на протест

Ще има протест в събота, каза Любомир Еленков, президент на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" след срещ...

„Паралелно с това разбира се, до 15 април ще обявим с главен комисар Николай Николов нова структура на тази Главна дирекция. Мисля, че до март месец следващата година наистина в екипите на пожарникарите ще могат да работят минимум по трима човека. Разбирам, че това е големият проблем, но той не може да се решава само и единствено с назначаването на ново 800 или 1650 пожарникари, защото просто бюджетът не ми го позволява", каза още Веселин Вучков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество