Вучков: Няма конкретна заплаха за България

13670
Вучков: Няма конкретна заплаха за България
Снимка: БГНЕС

Възникналият казус, който е наложил реакция на службите за сигурност, не касае пряко територията на България. Става дума за международно оперативно полицейско сътрудничество с друга държава. Случаят е обработен и има благоприятно развитие. 

Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пред журналисти във връзка с разкритието от вчера на премиера Бойко Борисов, предаде БГНЕС. 

Съпругата на Сертов не е искала прекратяване на издирването му*

Съпругата на Петко Сертов е поискала от МВР бившият председател на ДАНС да бъде свален от издирване. Информацията съобщиха около обяд з...

В телевизионно интервю Борисов разкри, че в последните дни службите са се справили с определен казус, като им благодари за адекватната реакция, но отказа да разкрие каквито и да било подробности. Никакви детайли не бяха сподели и от Вучков, който единствено заяви, че става дума за международно оперативно полицейско сътрудничество с друга държава, като по линия на сътрудничеството сигналът е бил обработен "по най-добрия начин". 

На въпрос дали казусът е възникнал след атентата в Париж Вучков отговори, че ситуацията се е получила след случая във френската столица, но случаят е обработен максимално добре и има благоприятно развитие. 

Всеки ден се провеждат специални заседания по темата за сигурността на страната, като вчера срещата е била ръководена от премиера Борисов и в нея са участвали вътрешният министър, главният прокурор, председателят на ДАНС, главният секретар на МВР и шефове на разузнаването. 

"Конкретна заплаха към територията на България и в последно време не е имало. Това не означава, че не са взети мерки за завишени нива на сигурност. Гражданите е редно да спазват допълнителните указания, които органите насочват към тях", каза Вучков и посочи, че мерките са насочени главно към по-добро оперативно сътрудничество между отделните служби. Публичните мерки са свързани със засилено полицейско присъствие по местата, където се събират по-големи групи хора. 

Никой не умира от желание да охранява границата

Въпросът с охраната на границата очевидно скоро няма да бъде разрешен. Днес в задочен спор по тематав влязоха министърът на вътрешните ...

Веселин Вучков коментира още, че се надява на разбиране от страна на Европейския съюз за по-голяма солидарност по отношение на България във връзка с проблемите с бежанците, като се надява и на финансова солидарност. Правилата са написани така, че на България се полага помощ на основата на данни, които са до 2010 година, а днес ситуацията е много по-различна, посочи Вучков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com