X
 
 

Външно препоръчва на българските граждани да не пътуват в Израел

1384 0
Външно препоръчва на българските граждани да не пътуват в Израел
Снимка: Getty Images / Guliver
Българското външно министерство препоръчва на българските граждани да не пътуват в Израел във връзка с усложнената обстановка в страната. Това съобщиха от пресцентъра МВнР.

Поради усложнената на 12 ноември 2019 г. обстановка се препоръчва временно да не се пътува в Израел, а всички български граждани на територията на страната трябва да имат предвид, че са изключително непрепоръчителни посещенията на места на териториите на Западния бряг, Източен Ерусалим, в близост до границата с Ивицата Газа, Голанските възвишения. Препоръчва се при пристигане в местата за настаняване в Израел всички туристи да се поинтересуват за наличието на бомбоубежища в района.

Израелската армия нанесе ответни удари по Ивицата Газа

Израелската армия атакува обекти в Ивицата Газа. Това предаде руската агенция РИА Новости, като се позова на информация на Израелските ...

В случай на задействани звукови сирени за въздушно нападение (ракетна атака), хората следва да се отправят по най-краткия път до бомбоубежище и да чакат спиране на сигнала за опасност. В случай, че няма укритие или не може да се стигне до него навреме, лицата следва да се прикрият до най-близката стена или преграда, което би могло да ги предпази от потенциален взрив или осколки от шрапнели. При всички случаи следва да се спазват инструкциите, давани в такива случаи от органите на обществения ред и/или на военни части.

Във връзка с усложнената обстановка посолството на България в Тел Авив е затворено за клиенти. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или мобилни номера за спешни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89.

Припомняме, че израелската армия атакува обекти в Ивицата Газа в отговор на над 50 изстреляни ракети по-рано срещу територията на Израел, 20 от които прихванати от ПВО на страната.

Ликвидирането на лидера на палестинската групировка „Ислямски джихад“ в Газа Баха Абу ал-Ата от израелските ВВС доведе до най-голямото изостряне на отношенията между Израел и Палестина през последните няколко месеца. Израел обвинява Ал-Ата за стотици терористични атаки срещу цивилно население и военни в страната.

Около 50 ракети са изстреляни към Израел от Ивицата Газа

Около 50 ракети са изстреляни в посока израелска територия от Ивицата Газа. Това съобщава руската информационна агенция TACC, като се п...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители