Въздухът в района на Орловец в Габрово бил замърсен заради горени кабели

8672
Въздухът в района на Орловец в Габрово бил замърсен заради горени кабели
Снимка: skyscrapercity.com

Горене на кабели с цел изваждане и предаване на металната част е причината за замърсяването на въздуха в района на спортна зала "Орловец" миналата седмица.

Хората в околността се притеснили и подали сигнал до гражданско движение ДНЕС, което пък на свои ред алармирало общината. Съмненията били, че разположена до този район фирма гори незаконно пластмаси в късните часове. 

Мая Новоселска и Теди Москов гостуват в Габрово

За любителите на театъра в Габрово предстои едно вълнуващо представление от страхотния тандем между Мая Новоселска и Теди Москов. Игра...

Проверка на РЗИ-Габрово показала, че е малко вероятно фабриката да е виновник за отровения въздух. Край реката, близо до моста, обаче били открити остатъци от значително количество изгорен пластмасов материал. Това навело инспекторите от РЗИ-Габрово на мисълта, че целта е била да се махне покритието, за да се стигне до металната жица на кабелите, която после да бъде предадена в пунктовете за вторични суровини, информира Дарик.

Шефът на РЗИ д-р Веселин Димитров смята да проведе разговор с Областния управител Николай Григоров, който да съдейства в Габрово да започнат отново работа служители на РИОСВ-Велико Търново. Процедурата за следене на екологичната обстановка сега е твърде тежка, показва практиката.

От гражданско движение ДНЕС, организацията, която сигнализира институциите, че някой трови въздуха около зала "Орловец", изразиха в писмо до медиите своите положителни впечатления от действията на Община Габрово.

"Трябва да признаем, че сегашния отговор и взетите мерки на Общината бяха светкавични, за което съм информирал гражданите на района и благодаря", гласи написаното от ДНЕС.

Габрово с нова туристическа атракция - Интерактивен музей на индустрията

Най-новата атракция на Габрово – единственият по рода си на Балканите Интерактивен музей на индустрията, ще бъде открита на 21 м...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com