X
 
 

Възстановиха продажбата на месечни винетки за товарни автомобили

1338 0
photo of Възстановиха продажбата на месечни винетки за товарни автомобили
Снимка: БГНЕС
Възстановена е продажбата на месечни електронни винетки за пътни превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 тона. Услугата е достъпна в познатите канали за покупка на електронни винетки – сайта www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на касите на областните пътни управления, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Продажбата на месечни винетки за тежкотоварни автомобили беше прекъсната на 17 юли 2019 г. съгласно разпоредбите на действащия към момента Закон за пътищата. В бр. 60 на „Държавен вестник“ от 30 юли 2019 г. бяха обнародвани и влизат в сила промените в Закона за пътищата, с които търговската експлоатация на системата за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол, се отлага за не по-късно от 1 март 2020 г. и съответно се възстановяват месечните винетки за товарните превозни средства.

След протести на превозвачи - от АПИ обещават да върнат месечните винетки

До края на седмицата ще бъде възстановена продажбата на месечни винетки за автобуси и камиони, обещаха от Националното тол управление. ...

До въвеждането на тол системата тежкотоварните автомобили ще ползват републиканската пътна мрежа със заплащане на винетка – месечна, седмична или дневна.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители