За българката детето е най-ценното в живота й

16490
За българката детето е най-ценното в живота й
Снимка: Gettyimages

89% от жените в репродуктивна възраст поставят детето като най-висша ценност в живота им. Същевременно се отчита недобра осведоменост за „работата” на биологичния часовник при жената.

Това показват резултатите от проучване на агенция „Еxacta Research Group” през месец април т.г. относно репродуктивните нагласи на младите български жени, осъществено в рамките на проект „Майки навреме”, предаде „Фокус”.

Как да бъдете повече от майка

Майчинството не винаги е лесна работа, но понякога сами усложняваме процеса на възпитание с излишни претенции и правила, които не носят...

Фондация „Майка навреме”, с подкрепата на медицинския екип на Болница „Надежда“ и Тъканна банка „Биорегенерация“, започва информационна кампания „Колко е часът според твоето тяло“, имаща за цел да информира жените за границите на репродуктивните им възможности. Проектът е социален и е насочен към подкрепа на майчинството. Проектът ще се реализира от Фондация „Майка навреме”.

Особен акцент ще се постави на изследването на яйчниковия резерв, как да се съхранят шансовете за забременяване чрез замразяване на собствени яйцеклетки, ако жената няма партньор или не планира бременност в конкретния етап на живота си.

„Майка навреме” ще бъде в помощ на жените, които страдат от заболяване, повлияващо негативно качеството на яйцеклетката (проблеми с щитовидната жлеза, автоимунни заболявания, ендометриоза, фамилна история на ранна менопауза и др.).

В изследването са обхванати 703 жени, които са интервюирани по домовете. Извадката е представителна.

Протест за правата на децата, искат от Борисов данни за "И аз имам семейство"

Днес, от 14:00 часа, пред Министерския съвет ще бъде проведен протест. С протеста ще бъде връчено писмо до премиера Бойко Борисов и пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com